Labākie spēlētāji Pasaules kausā futbolā 2022

Nekas nevar pārspēt Pasaules kausu futbolā, un lielākais sporta pasākums pasaulēs (atvainojiet, olimpiskās spēles), ir atpakaļ, un tas solās būt ļoti aizraujošs.

Rīkotājvalsts izvēlēšanās bija ļoti apspriests temats, tomēr labā ziņa tam, ka turnīrs norisināsies novembrī un decembrī, ir tāda, ka spēlētājiem vajadzētu būt svaigākiem. Viņi neuzsāks turnīru pēc tam, kad aizvadīta pilna sezona savos klubos, un tas noteikti atspoguļosies turnīrā, spēlētājiem demonstrējot labāku sniegumu.

Tikai 32 komandas piedalīsies turnīrā, lai gan nākamajā Pasaules kausā 2026. gadā dalībnieku skaits pieaugs līdz 46, tāpēc šajā finālturnīrā pietrūks dažu skaļo vārdu. Tajā pašā laikā būs sacensībās būs ļoti daudz zvaigžņu, kas sāksies ar spēli starp Kataru un Ekvadoru 20. novembrī.

Piedāvājam sarakstu ar desmit labākajiem futbolistiem, kuri salikti nejaušā secībā un kuri piedalīsies turnīrā ziemā. Lai piedāvātu plašāku klāstu ar spēlētājiem, no konkrētās valsts tiks minēts tikai viens spēlētājs. Debates var sākties!



Lionels Mesi (Argentīna)

Spēlētājam, kurš izcīnījis septiņas “Ballon d’Or” balvas un četras UEFA Čempionu līgas trofejas, karjera bijusi lieliska, lai gan ļoti ilgu laiku viņš nebija izcīnījis nevienu lielo trofeju ar Argentīnu, bet tas mainījās pagājušajā gadā, kad Lionela Skaloni vadītie futbolisti triumfēja “Copa America” turnīrā Brazīlijā. Mesi 35 gadu vecumā būs ļoti izsalcis triumfēt turnīrā ziemā. Ja izdosies aizvest Argentīnu līdz zeltam, uzbrucējs pastiprinātu savu pozīciju sarunās par visu laiku labākā futbolista statusu.

Krištianu Ronaldu (Portugāle)

Ronaldu, protams, būtu kaut kas sakāms attiecībā par visu laiku labāko futbolistu, un noteikti, ka viņam šis būs pēdējais finālturnīrs tāpat kā viņa ilggadējam konkurentam. Lai gan Ronaldu vairāk nav garantēta vieta Mančestras “United” starta sastāvā, viņš noteikti būs svarīga sastāvdaļa Fernando Santoša panākumos. Pārstāvot dzimto valsti, Ronaldu guvis 117 vārtus, un neviens cits nav bijis rezultatīvāks.

Kevins de Breine (Beļģija)

Iespējams, ka viņš bijis labākais Anglijas Premjerlīgas spēlētājs vairāk nekā pēdējos piecus gadus, un jebkura valstsvienība vēlētos sev tādu futbolistu. Beļģija ir priecīga, ka de Breine ir viņu spēlētājs, īpaši tādēļ, ka daļa no “Zelta paaudzes” ir pāri saviem labākajiem gadiem. De Breine nebija labākajā fiziskajā stāvoklī Eiropas čempionātā, kas pasliktināja Beļģijas sekmes. Ja ziemā viņš būs labā fiziskā formā, Roberto Martinesa vadītā izlase būs krietni bīstamāka.

Kilians Mbapē (Francija)

Ņemot vērā viņa statusu futbola saimē, ir viegli aizmirst, ka Mbapē ir tikai 23 gadus vecs. Francūzis ir viens no labākajiem spēlētājiem pasaulē šobrīd, un uzbrucējs varētu sagādāt lielu šovu Katarā. Francija nav piedzīvojusi labākos laikus, taču viņiem jābūt gataviem aizstāvēt pirms četriem gadiem iegūto trofeju, un Francijai vajadzēs, lai Mbapē atkārto iepriekšējo turnīrā paveikto.

Roberts Levandovskis (Polija)

Klubu futbolā ļoti bieži labākie futbolisti mēdz apvienoties, tomēr starp izlasēm transfēri nenotiek, un Levandovskis vienmēr pārstāvējis Poliju, tomēr visai droši varam apgalvot, ka nevienu no lielajiem turnīriem viņam neizdosies uzvarēt. Vēl jo vairāk – ja nebūtu Levandovskis, uz lielas jautājuma zīmes būtu Polijas iespējas kvalificēties šāda tipa turnīriem, taču Levandovskis spēlē un ar gadiem paliek tikai labāks.

Harijs Keins (Anglija)

Pirms trim vai četriem gadiem jau bija šaubas, ka Keina labākās dienas varētu būt aiz muguras, taču Anglijas izlases kapteinis izveseļojies no biežajām potītes traumām, kļūstot par vienu no labākajiem uzbrucējiem ne tikai “Tottenham” rindās, bet arī valstsvienības sastāvā. Šobrīd apkārt Anglijas izlasei nav ļoti daudz optimisma, bet 2018. gadā Keins izcīnīja “Golden boot”, un viņš būs gatavs iznīcināt jebkuru centra aizsargu, kurš stāsies viņam ceļā.

Neimārs (Brazīlija)

Neimārs tuvojas tam, lai apsteigtu Pelē un kļūtu par visu laiku rezultatīvāko Brazīlijas izlases spēlētāju, tomēr viņš būtu gatavs to visu atdot, lai tikai kļūtu par pasaules čempionu 2022. gadā. Nav nekādu šaubu, ka brazīlietis izcelsies ar ne tik pozitīvām darbībām Katarā, taču neviens nevar apšaubīt viņa spējas laukumā. Parīzes “Saint-Germain” rindās viņš izskatās lieliski, par ko noteikti priecīgi ir Brazīliajs līdzjutēji.

Pedri (Spānija)

Spānijas futbols spēj izaudzināt tehniski apdāvinātus un inteliģentus centra aizsargus, un Pedri ir viens no jaunākajiem “izlaidumiem”. Visā pasaulē ir tikai daži futbolisti, kuriem 19 gadu vecumā ir tik liels potenciāls sasniegt lielas lietas, un Pedri jau tagad ir Luisa Enrikes obligāti iekļaujamo spēlētāju sarakstā. Spānijai mēdz rasties problēmas izveidot labas vārtu gūšanas iespējas, taču Pedri ar savu klātbūtni komandā varētu iedot kreativitātes uzlabojumus.

Luka Modričs (Horvātija)

Modričs turpina pārspēt uz sevi liktās cerības, jo arī, tuvojoties 40 gadu slieksnim, viņš ir viens no labākajiem vidējās līnijas spēlētājiem. Madrides “Real” ikona joprojām ir Horvātijas izlases galvenais mehānisms, turklāt pirms finālturnīra viņš izskatās labā fiziskajā formā. Modričs iedvesmoja valsti lielākajam panākumam pirms četriem gadiem un nebūtu prātīgi domāt, ka kaut kas tāds nevarētu atkārtoties.

Virdžils van Deiks (Nīderlande)

Nīderlande ir viena no izlasēm, kas atrodas galveno favorītu pulkā, un Luiss van Gāls centīsies sagādāt valstsvienībai pirmo titulu vēsturē. Van Deiks būs viens no atslēgas spēlētājiem Nīderlandes panākumos. Viņa līdera kvalitātes būs ļoti svarīgas, spēlējot kopā ar mazāk pieredzējušiem komandas biedriem, un van Deiks noteikti ir viens no labākajiem, ja ne labākais, centra aizsargs pasaulē, kad ir pilnībā vesels.



Mūsu sapņu starta sastāvs

Vārtsargs: Tibo Kurtuā (Beļģija)

Alisons Bekers varētu būt labāks vārtsargs, taču Kurtuā var uzskatīt par ātro refleksu un bumbas apturēšanas karali.

RB: Trents Aleksandrs-Arnolds (Anglija)

Visticamākais, ka turnīra sākumā viņš nedosies komandas sākumsastāvā, taču Aleksandrs-Arnolds ir viskreatīvākais aizsargs pasaulē.

CB: Eders Miliato (Brazīlija)

Brazīlijas uzbrukuma arsenāls saņem lielāko uzmanību, taču viņiem ir lieliski spēlētāji aizsardzībā, galveno lomu ieņemot Madrides “Real” futbolistam.

CB: Virdžins van Deiks (Nīderlande)

Van Deiks varētu būt aiz saviem labākajiem gadiem, tomēr viņš joprojām ir spēlētājs, kurš noteikti biedē pretinieku uzbrucējus.

LB: Alfonso Deivīss (Kanāda)

Pievērsiet skatienus malām, pa kurām trauksies Deivīss, un Kanāda, kas atgriezusies uz lielās skatuves pirmo reizi kopš 1986. gada, ļoti paļausies uz šo spēlētāju.

CM: Kevins de Breine (Beļģija)

Vidējās līnijas spēlētājs ir viens no labākajiem futbolistiem, kurš apvieno lieliskas fiziskās dotības ar tehniskajām spējām, un labo mijiedarbību varam redzēt gan Beļģijas izlasē, gan Mančestras “City”.

CM: Rodri (Spānija)

Lielisks piespēlētājs, kurš labi prot apturēt pretiniekus, un Rodri var saukt par labāko bumbas pieturētāju vidējā līnijā visā pasaulē, tomēr par vietu sastāvā viņš konkurēs ar Serhio Busketu.

CM: Luka Modričs (Horvātija)

Mūžīgi jaunais Modričs pirms četriem gadiem tika atzīts par labāko futbolistu, un arī 37 gadu vecumā viņš demonstrē lielisku sniegumu.

RW: Lionels Mesi (Argentīna)

Debijas sezona Parīzes “Saint-Germain” viņam bija grūta, tomēr tagad izskatās, ka viņš ir atpakaļ vecajās sliedēs, kas noteikti priecē visus Argentīnas atbalstītājus.

ST: Roberts Levandovskis (Polija)

Visi Polijas panākumi turnīrā būs atkarīgi no Levandvoska, tomēr pēc šī lielā foruma viņš varētu arī noslēgt karjeru valstsvienības rindās.

LW: Kilians Mbapē (Francija)

Mbapē kļuvis nobriedušāks un daudzpusīgāks spēlētājs nekā bija pirms četriem gadiem, kad viņš ar lielisku sniegumu piešķīla uguntiņu turnīram.