Pasaules kausa sieviešu futbolā 2023 likmju padomi

20. jūlijā sākas Pasaules kauss sieviešu futbolā, un 32 komandas no sešām konfederācijām mēneša garumā Austrālijā un Jaunzēlandē piedalīsies futbola festivālā.

Šis ir devītais turnīrs, bet pats pirmais norisinājās 1991. gadā. Šogad notiekošais finālturnīrs dalībnieku skaita ziņā būs pats lielākais, jo pirms četriem gadiem Pasaules kausā sieviešu futbolā piedalījās 24 komandas. Šogad spēles norisināsies kopumā deviņās Austrālijas un Jaunzēlandes pilsētās: Adelaidā, Pertā, Melburnā, Sidnejā, Brisbenā, Ouklendā, Hamiltonā, Dunedinā un Velingtonā.

Šajā rakstā būsim apkopojuši dažādus sieviešu Pasaules kausa futbolā likmju padomus, kam vajadzētu tev palīdzēt turnīra gaitā. Pēc raksta izlasīšanas dodies uz “Betsafe” totalizatoru, lai izdarītu savas izvēles.


Pasaules kausa sieviešu futbolā prognozes

Ir divi galvenie veidi, kā prognozēt lielos futbola turnīrus. Viens no veidiem ir likt futbola likmes uz konkrētām spēlēm, bet otrs veids ir prognozēt dažādus turnīra iznākumus. Turpinājumā nedaudz vairāk tieši par šo likmju veidu.

Sieviešu pasaules kausa uzvarētājs

Galvenais turnīra iznākuma likmju veids ir par Pasaules kausa sieviešu futbolā uzvarētāju. ASV valstsvienība ir galvenā favorīte ar koeficientu 3.60, kam seko Anglijas valstsvienība ar 4.50, Spānija ar 7.00, Vācija ar 8.00 un Francija ar 8.50.

Nav grūti pateikt, kāpēc ASV dāmas ir galvenās favorītes uz trofejas pacelšanu 20. augustā. Amerikānietes vēsturiski bijušas pašas veiksmīgākās Pasaules kausā, kopš paša pirmā turnīra kopumā četras reizes kļūstot par čempionēm. Valstsvienības sastāvā ir ļoti daudz augstākās klases futbolistes, un 2011. gads bija pēdējais, kad viņām neizdevās uzvarēt.

Ja ASV neizdosies uzvarēt, tas varētu izdoties Anglijai. Pagājušajā vasarā Lauvenes uzvarēja Eiropas čempionātā, tomēr jāatzīst, ka viņām palīdzēja arī mājas sienas. Jebkurā gadījumā – Anglija izskatās spēcīga ar Sarinu Vigmenu galvenā trenera amatā.

Ja skatāmies no koeficientu vērtības, tad Vācijas uzvara un koeficients 8.00 izskatās ļoti patīkami. Divkārtējās Pasaules čempiones pirms gada izcīnīja 2. vietu Eiropas čempionātā. Vācieties atrodas turnīra otrā zarā nekā ASV, un šis faktors var būt ļoti nozīmīgs.

Pasaules kauss sieviešu futbolā – sasniegs finālu

ASV izredzes sasniegt finālu novērtētas ar koeficientu 2.25, kam seko Anglija ar 3.25, Spānija ar 3.75, Vācija ar 4.50, Francija ar 5.50 un Austrālija 6.50. Lai arī koeficients uz amerikānietēm nav diez ko liels, tas tāpat ir pietiekami interesants, ņemot vērā labvēlīgo izlozi. Ja visas favorītes uzvar savās grupās (par to mazliet vēlāk), ASV pret Angliju, Vāciju un Franciju varētu spēlēt tikai finālā.

Austrālija būtu vēl viena interesanta izvēle, uz ko veikt likmi. Spēlēt savu skatītāju priekšā ir liels plus, īpaši arī ņemot vērā to, ka visām komandām bija jāmēro tāls ceļš, lai piedalītos pirmajā Pasaules kausā Okeānijā. Neskatoties uz labvēlīgajiem apstākļiem, Austrālija nekad nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu.

Vērts apdomāt arī Zviedrijas iekļūšanu finālā ar koeficientu 8.00. Zviedrietēm nav tā vieglākā grupa kopā ar Itāliju, Argentīnu un Dienvidāfriku, tomēr pirms četriem gadiem viņas sasniedza pusfinālu un sastāvā ir vairākas talantīgas spēlētājas.

Grupu uzvarētājas

Likmju veicēji var arī izdarīt prognozes par visu astoņu grupu uzvarētājām. Sākot ar A grupu un beidzot ar H, favorītes ir Norvēģija (1.30), Austrālija (1.50), Spānija (1.12), Anglija (1.02), ASV (1.25), Francija (1.50), Zviedrija (1.17) un Vācija (1.05).

Divās grupās varētu arī būt vērtīgi par uzvarētāju izvēlēties ne favorīti. Pirmā ir C grupa, kurā Spānijai (1.12) konkurenci varētu sastādīt Japāna (6.00). Āzijas pārstāves uzvarēja 2011. gadā un četrus gadus vēlāk izcīnīja sudrabu, un komandas rezultāti pēdējos gados bijuši visai labi. Spānijai notikusi liela spēlētāju rokāde, jo pirms gada galvenais treneris Horhe Vilda neiekļāva 15 futbolistes, kuras arī nav atgriezušās. 

Vēl varētu apsvērt arī Brazīlijas (2.50) uzvaru pār Franciju (1.50) F grupā. Francūzietēm ir ļoti talantīga grupa ar spēlētājām, tomēr izskatās, ka beigās visu varētu izšķirt vārtu starpība, un likme uz Brazīliju šobrīd izskatās ar labu vērtību.


Pasaules kausa sieviešu futbolā likmju padomi

Lai arī pašreiz pieejamas prognozes tikai uz pirmajiem mačiem, vairāk sieviešu Pasaules kausa likmes būs pieejamas turnīra gaitā. Mēs esam izvēlējušies piecas interesantas spēles, kam pievērst uzmanību finālturnīra ievadā, iesakot arī savas izvēles. Neaizmirsti turnīra gaitā pievērst uzmanību online likmēm uz Pasaules kausu sieviešu futbolā 2023.

Jaunzēlande pret Norvēģiju 20. jūlijā

Jaunzēlande sāks turnīru ar grūtu spēli pret Norvēģiju, tomēr nedrīkst norakstīt turnīra rīkotājus. Dubulto izvēli šajā mačā ir vērts apsvērt – ar vienu likmi vari nosegt divus iespējamos spēles iznākumus, piemēram, neizšķirtu un Jaunzēlandes uzvaru. Atklāšanas mači bieži vien ir mazrezultatīvi, tāpēc veikt prognozi uz mazāk par 2,5 vārtiem vai rezultātu 0:0 pēc 1. puslaika arī ir labas izvēles.

Austrālija pret Īriju 20. jūlijā

Daudzi sagaidīs, ka Austrālija sāks turnīru ar uzvaru pār Īriju, tomēr Eiropas komanda var būt bīstams pretinieks pirmajā mačā, turklāt īri šogad pārbaudes spēlēs sagādāja problēmas arī ASV valstsvienībai. Paturot šo informāciju prātā, šī varētu būt vēl viena mazrezultatīva spēle. Īrija pavadīs ilgu laiku aizsardzībā, tāpēc Austrālijas uzvara un vārtu nosargāšana sausā (win to nil) ir ļoti vērtīga prognoze.

Anglija pret Haiti 22. jūlijā

Anglija ir tikt izteikta favorīta pret Haiti, ka nav iespējams uzlikt uz angļu uzvaru pēc 90 minūtēm. Tā vietā apskati, kas pieejams handikapu likmēs – tu varētu veikt likmi uz to, ka Eiropas čempiones uzvarēs ar vismaz piecu vārtu pārsvaru.

Ļoti maz ticams, bet, ja vēlies riskēt, var arī prognozēt, ka abas komandas gūs vārtus. Haiti nebūs daudz iespēju, tomēr nav neiespējami, ka viņas gūs pārsteiguma vārtus.

Francija pret Jamaiku 23. jūlijā

“Betsafe” sieviešu Pasaules kausa futbolā totalizators prognozē, ka arī šis būs vienas komandas šovs, Jamaikai cenšoties nosargāt savu cietoksni. Tas nebūs viegli pret Franciju, kuras ierindā būs vairākas talantīgas futbolistes, kuras tendētas uz uzbrukumu. Šajā mačā vajadzētu būt pietiekami daudz vārtu guvumiem, tāpēc likmju veicēji varētu likt uz savu naudu uz to, ka vairāk par 4,5 vai 5,5 vārtiem.

Itālija pret Argentīnu 24. jūlijā

Argentīna kļuva par Pasaules kausa ieguvēju pēdējā vīriešu turnīrā, tomēr dāmām būs lielas grūtības to atkārtot, tomēr šī spēle var būt ļoti sarežģīta Itālijai, kuras nedrīkst uzskatīt, ka laukumā būs viegla pastaiga. Viena no likmju iespējām būtu neizšķirts 24. jūlija mačā vai arī Itālijas uzvara ar nelielu pārsvaru.


Manas likmju izvēles Pasaules kausam sieviešu futbolā

Iznākumi

LikmeKoeficients
ASV uzvara turnīrā3.60
Vācija iekļūs finālā4.50
Japāna uzvarēs C grupā6.00
Anglija uzvarēs D grupā1.02
Jaunzēlande izkļūs ārā no grupas1.90
  • ASV ir labākā pasaules komanda, un viņām ir pietiekami viegls ceļš pēc grupu turnīra.
  • Nekad nevar norakstīt Vāciju, un sastāvs ir pietiekami balansēts, lai Austrālijā un Jaunzēlandē notiekošajā turnīrā aizkļūtu tālu.
  • Spānijai nav iespējami spēcīgākais sastāvs, un Japāna varētu pārsteigt, triumfējot C grupā.
  • Anglijai nevajadzētu būt lielām grūtībām D grupā pret Dāniju, Haiti un Ķīnu.
  • Jaunzēlande ir viena no turnīra rīkotājām, un fanu atbalsts būs liels, tāpēc iekļūšana starp A grupas divām labākajām komandām ir ļoti iespējama.

Pirmās spēļu kārtas prognozes

LikmeKoeficienti
Anglija pret Haiti: vairāk par 4.5 vārtiem1.95
Nīderlande pret Portugāli: abas gūs vārtus1.87
Kolumbija pret Dienvidkoreju: neizšķirts 1. puslaikā2.05
Austrālija pret Īriju: neizšķirts +1 handikaps3.40
Jaunzēlande pret Norvēģiju: Jaunzēlande vai neizšķirts3.75
  • Haiti būs grūti turēt līdzi Anglijai, kas gribēs parādīt pārējiem uz ko ir spējīga pirmajā mačā.
  • Nīderlandes un Portugāles duelis varētu būt viens no mačiem pirmajā kārtā, kas varētu izcelties ar rezultatīvu spēli.
  • Kolumbija un Dienvidkoreja ir līdzvērtīga līmeņa komandas, un šī varētu būt ļoti sīva spēkošanās.
  • Pret Īriju ir grūti spēlēt, tāpēc Austrālijai varbūt vajadzēs samierināties ar uzvaru, kas būs tikai ar vienu vārtu pārsvaru.
  • Norvēģijai pienākas būt favorītei, tomēr Jaunzēlandes motivācija varētu novest pie viena vai pat trīs punktu izcīnīšanas pašā pirmajā Pasaules kausa sieviešu futbolā 2023 spēlē.