Kas padara likmi par labu? Futbola eksperta likmju padomi

Likmju izdarīšanas industrija un futbols jau vairāku gadu garumā iet roku rokā, tāpēc arī daudzas komandas atbalsta totalizatora uzņēmumi. Daudziem tas jau ir kā nedēļas nogales rituāls, dodoties uz savas iemīļotākās komandas spēli veikt kādu likmi, lai mača vērošana būt vēl aizraujošāka. Tas pats attiecināms uz citiem futbola mačiem brīvdienās, uz kuriem tiek veiktas arī kombinētās likmes.



Kas būtu vienmēr jāatceras par likmju izdarīšanu?

Futbola likmju izdarīšana var pavērt jaunus apvāršņus, tomēr jāatceras, ka jābūt atbildīgam. Likmju izdarīšanai jābūt jautrai lietai, taču brīdī, kad pazūd jautrība, tev ir jāapstājas. Nekad neveic likmes ar naudu, kas nav tava, vai kuru nevari pazaudēt. “Betsafe” vēlas, lai veic likmes tikai tad, kad to vari atļauties. Šī iemesla dēļ mums ir vairāki rīki, kas ļauj rīkoties atbildīgi. Uzstādi limitus un nepārtērē savus līdzekļus, izdarot likmes. Paņem pauzi un iekļauj sevi pašatteikšanās reģistrā. Tu pat vari iestatīt laiku, ko nevari pārsniegt mājaslapā, izdarot likmes uz futbolu.

Tiem, kas vēlas izdarīt likmes – no kā sastāv laba futbola likme? Kā likt likmes uz futbola spēlēm? Kādi ir eksperta padomi saistībā ar likmju izdarīšanu? Kādas ir gudrākās futbola likmes, ko veikt?

Par laimi, mēs esam izveidojuši futbola likmju izdarīšanas ceļvedi, kas sniegs atbildes uz visiem interesējošajiem jautājumiem!


Kā likt likmes uz futbolu tiešsaistē?

Mūsdienu tehnoloģiju skaistums ir tāds, ka vari izdarīt likmi jebkurā laikā un par jebkuru pieejamo spēli. Nav jāaprobežojas ar spēlēm, ko vari vērot klātienē vai televīzijas ekrānos. Ja dzīvo Anglijā, vari veikt likmes uz “La Liga”. Ja dzīvo Grieķijā, vari veikt likmes uz Anglijas Premjerlīgu. Pat, ja tu dzīvo Dienvidamerikā, vari izdarīt likmi, ka “Ajax” pārspēs “PSV Eindhoven”. Iespējas ir neierobežotas! Atceries, ka Čempionu līgas koeficienti ir vieni no blīvākajiem un populārākajiem.

Viss, kas tev ir jādara, ir jāielādē “Betsafe” mājaslapa, jāizveido konts un jāveic sava likme! Vēl vieglāk nav iespējams. Protams, ir daudz dažādu likmju veidu, uz ko vari veikt prognozi, un par šo mēs runāsim šī raksta gaitā.


Kā strādā futbola likmju koeficienti?

Tiem, kas nekad nav veikuši nevienu likmi un grib saprast, kā likt likmes uz futbolu, koeficienti var izskatīties pēc citplanētiešu valodas. Neuztraucies – mēs tev palīdzēsim! Tas nav arī tik sarežģīti, kā varētu likties. Vienmēr koeficienti attēloti vai nu decimālā formātā vai daļveida. Iestatījumos mēs tev piedāvāsim abus variantus, lai vari izvēlēties sev saprotamāko.

Daļveida likmes strādā šādi. Tu, iespējams, vēlies veikt likmi, ka “Liverpool” pārspēs “Everton”, un redzi, ka koeficients ir 2/1. Tas nozīmē, ka tu saņemsi 2 eiro par katru 1 eiro, turklāt saņemsi atpakaļ arī uzlikto summu. Ja veic 1 eiro lielu likmi uz “Liverpool” uzvaru, tu saņemsi savu eiro atpakaļ, klāt arī vēl 2 eiro, kas kopā veidos 3 eiro.

Decimālais formāts strādā mazliet citādāk. Tā pati “Liverpool” spēle tiktu piedāvāta ar koeficientu 3.00 nevis 2/1. Tas nozīmē, ka tu saņemsi 3 eiro par katru 1 eiro, ko liksi. Izdarot likmi uz Liverpūles uzvaru, tu kopumā saņemsi 3 eiro, no kuriem 1 būs tevis paša uzliktais. Vienkārši, vai ne?


Kas liek mainīties futbola likmju koeficientiem?

Futbola likmju koeficienti var mainīties visu laiku, jo ir ļoti daudz faktoru, kas ietekmē konkrēto likmi. Turpināsim izmantot “Liverpool” un “Everton” piemēru. Dažas dienas pirms mača sākuma koeficients uz Liverpūles uzvaru var būt koeficients 2/1, tomēr vēlāk tiek paziņots, ka Mo Salahs nevarēs palīdzēt savainojuma dēļ. Koeficients uzreiz pieaugs, jo “Liverpool” būs grūtāk spēlēt bez sava līdera. Koeficienti arī mainās brīdī, kad vairāk cilvēku veic likmes. Ja ļoti daudz cilvēku izdara likmi, ka Virdžins van Deiks saņems dzelteno kartīti, koeficients, visticamākais, samazināsies. Tu arī vari veikt likmes spēles gaitā. Ja “Everton” iegūst pārsvaru pret “Liverpool” un izskatās krietni labāk laukumā, koeficients uz Liverpūles panākumu droši vien pieaugs, bet uz “Everton” – samazināsies. Ir ļoti daudz faktoru, kas jāņem vērā.


Kā likt likmes uz futbolu un uzvarēt?

Diemžēl nav viens pareizais ceļš, kas aizvedīs uz uzvaru. Ja tā būtu, tad visi to izmantotu, taču mūsu labākais padoms būtu veikt likmes uz to, ko zini. Ja tev ir padziļinātas zināšanas par kādu konkrētu lietu, tev varētu būt priekšrocības likmju izdarīšanā. Piemēram, ja esi “Liverpool” fans, tu varētu zināt vairāk par komandas pašreizējo situāciju, kurš no spēlētājiem varētu saņemt dzelteno kartīti un kuri futbolisti varētu doties sākumsastāvā. Ja aktīvi seko līdzi Anglijas Premjerlīgai, tev varētu būt labākas izredzes prognozēt piecas uzvarošās komandas kombinētajā likmē. Ja nekad dzīvē neesi skatījies Nīderlandes futbolu, tad prognozēt “Eredivisie” rezultātus varētu būt grūtāk. Likmju izdarīšanas skaistums slēpjas arī veiksmē, kas nereti piemeklē likmju veicējus.



Kuras ir gudrākās futbola likmes, ko veikt?

Gudrākā futbola likme, protams, ir tā, kas atnes uzvaru. Ja vēlies eksperta padomu par 2023. – 2024. gada sezonu, tad dzeltenajām kartītēm vajadzētu draudzēties ar tevi, īpaši jau Anglijas Premjerlīgā. Tiesneši šosezon bijuši ļoti naski uz kartīšu parādīšanu, īpaši jaunā noteikuma dēļ, kas spēlētājiem automātiski piešķir kartīti par bumbas izsperšanu ārā vai pārāk aktīvu protestēšanu. Ir iespējams novērot gadījumus, kad dzeltenā kartīte tiek parādīta spēlētājam, kurš reti tiek sodīts. To pašu var attiecināt uz sarkanajām kartītēm. Dzelteno kartīšu likmju apvienošana ar spēles iznākumu, stūra sitienu skaitu un vārtu guvējiem var būt lielisks veids, kā palielināt koeficientu.

Izmantosim atkal “Liverpool” un “Everton” piemēru. Tu vari tikt pie koeficienta 2/1, ka van Deiks saņems dzelteno kartīti, abas komandas gūs vārtus ar koeficientu 3/1 un Mo Salahs realizēs 11 metru soda sitienu ar koeficientu 7/1. Ja apvieno visas trīs likmes kopā, tiksi pie koeficienta 35/1. Tas nozīmē, ka 10 eiro liela likme tev varētu atnest 360 eiro, ja visi trīs notikumi piepildās.


Kāda ir laba likme iesācējiem? Kas ir kombinētā likme?

Ja tu esi jauns futbola likmju pasaulē, tad iesākumam būtu labi veikt likmes uz spēles iznākumu. Šāda veida likmēs tu vienkārši prognozē spēles iznākumu: komandas A uzvara, neizšķirts vai komandas B uzvara. Parasti koeficienti šādām likmēm ir pieklājīgi, tos ir viegli saprast, kas ļauj labi mācīties arī visu par likmju izdarīšanu internetā. Kad jūties pārliecināts par sevi, vari lūkot palielināt vērtību, izdarot kombinēto likmi. Šādos gadījumos tu apvieno vairākas likmes vienā. Piemēram, tā vietā, lai izdarītu trīs atsevišķas likmes uz “Liverpool” uzvaru (2/1), “Tottenham” uzvaru (3/1) un “Crystal Palace” panākumu (4/1), tu vari visas trīs apvienot vienā. Kombinētā “Liverpool”, “Tottenham” un “Crystal Palace” uzvaru likme kopā dos koeficientu 24/1 jeb 1 eiro atnesīs atpakaļ 25 eiro.


Kas ir bet builder? Kas ir vienas spēles multi likme?

Viens no populārākajiem futbola likmju veidiem ir bet builder, ko dažreiz mēdz arī saukt par vienas spēles multi likmēm. Kā jau pēc nosaukuma var noprast, šāda veida likmēs cilvēks izveido pats savu likmi, tajā ietverot vairākus iznākumus no konkrētās spēles. Tā vietā, lai tikai prognozētu iznākumu, tu vari palielināt koeficientu, pievienojot papildu detaļas. Konkrēts spēlētājs saņems kartīti ar koeficientu 2/1, abas komandas kopā izpildīs vismaz 5 stūra sitienus (5/1), abas komandas gūs vārtus (3/1), konkrēts spēlētājs būs precīzs (4/1) un konkrēta komanda uzvarēs (3/1). Šo likmju apvienošanās rezultātā esam tikuši pie koeficienta 360/1. Protams, ka vairāku iznākumu iekļaušana teorētiski nozīmē mazākas izredzes, ka likme būs precīza, taču 5 eiro likme pie šī koeficienta sniegtu 1800 eiro lielu laimestu!


Kas ir player prop likme? Kas ir spēlētāju statistikas likme?

Pateicoties tehnoloģiskajiem risinājumiem pēdējos gados, mēs ātri varam redzēt spēlētāju statistiku. Šī iemesla dēļ arī bukmeikeri var piedāvāt plašākas likmju iespējas, balstoties uz spēlētāju statistiku. Spēlētāju likmes var ietvert gan izdarīto sitienu skaitu, sitienus rāmī, piezīmes, atņemtās bumbas un aizmugures. Protams, futbols ir neparedzams sporta veids, un spēlētāju statistika mainās sezonas gaitā. Tikai tāpēc, ka spēlētājam pēdējā mačā bija trīs aizmugures, nenozīmē, ka viņam būs vismaz viena nākamajā. Spēlētāju likmes pēdējo gadu laikā paliek aizvien populārākas, kuras tiek iekļautas arī bet builder.


Kas ir Āzijas handikapa likmes?

Iespējams, ka ar terminu “handikaps” iepazinies golfa pasaulē, un ideja kopumā ir visai līdzīga. Šāda veida likmēs komanda, uz kuru veic likmi, ir ar handikapu, kas ir jāpārspēj. Šis var padarīt lietas krietni interesantākas, kad spēcīga komanda spēlē pret vāju. Piemēram, Mančestras “City” pret “Luton Town” nešķiet ļoti aizraujoša spēle. “City” būtu liela favorīte, un tu netiksi pie laba uzvaras koeficienta, tomēr ar Āzijas handikapa palīdzību situācija tiek izlīdzināta.

Teiksim, ka bukmeikeri tev piedāvā -2 handikapu uz “City” un +2 uz “Luton Town”. Ja tu liec likmi, ka “City” uzvarēs, tad viņi ne tikai apspēlēs “Luton”, bet arī izdarīs to ar vairāk nekā divu vārtu pārsvaru. Ja viņiem ir handikaps -2, tad 3:0 panākums nozīmētu 1:0 uzvaru likmju terminoloģijā. Ja “City” uzvarētu 2:0, tas nozīmētu neizšķirtu un tu saņemtu atpakaļ savu naudu. Ja “City” zaudē, spēlē neizšķirti vai uzvar ar tikai vienu vārtu pārsvaru, tu esi zaudējis likmi. Ja veic likmi, ka “Luton” uzvarēs ar handikapu +2, tu saņemsi laimestu, ja komanda zaudēs ar 1 vārtu deficītu, spēlēs neizšķirti vai uzvarēs.

Vairāki totalizatori piedāvā arī .5 handikapa likmes, lai izslēgtu neizšķirta iespējamību. Piemēram, uz “City” varētu būt handikaps -2.5 vai “Luton Town” varētu tikt pie handikapa +1.5.


Kas ir pareizā rezultāta likme? Kas ir scorecast likme? Kas ir wincast likme?

Pareizā rezultāta likme ir tāda, kurā tu prognozē rezultātu pēc aizvadītām 90 minūtēm. Piemēram, tu varētu prognozēt, ka “Tottenham” pārspēs “Everton” ar rezultātu 2:1. Scorecast likme apvieno precīzo rezultātu kopā ar vārtu guvēju. Piemēram, tu vari veikt likmi, ka “Tottenham” uzvarēs ar 2:1 un Hinmins Sons gūs vārtus. Wincast likme ir tāda, kurā prognozē vārtu guvēju un iznākumu, bet ne precīzu rezultātu. Ņemot vērā iepriekšējo piemēru, tu varētu prognozēt, ka “Tottenham” uzvarēs un Sons gūs vārus, taču nebūtu nozīmes ar cik lielu pārsvaru “Tottenham” uzvar.

Esam apskatījuši vienus no galvenajiem futbola likmju padomiem! Vai esi gatavs likt lietā savas zināšanas?