NBA likmju padomi savas spēles uzlabošanai

Sports un azartspēles jau ilgu laiku gājušas roku rokā, bet ko iesākt ar NBA likmēm? Ir tik daudz terminu un tehniku, kas unikālas tikai basketbolam un NBA likmēm, tāpēc esam izveidojuši šo apskatu, lai visu parādītu soli pa solim. Šis raksts būs piemērots gan iesācējiem, gan pieredzējušiem likmju veicējiem, piedāvājot visu tev nepieciešamo.

Komandu un spēlētāju analīze, mājas priekšrocības, naudas plūsmas vadība, trendu atpazīšana, padziļinātā statistika, live likmju stratēģija – mēs par to visu runāsim! Vienalga, vai esi parasts fans vai pieredzējis likmju veicējs, šie labākie NBA padomi palīdzēs tev veikt nesasteigtus lēmumus un pacels tavu NBA likmju veikšanas prasmi nākamajā līmenī!


15 galvenie NBA likmju padomi

NBA likmes tiek noteiktas pēc tā, kā komandas un spēlētāji darbosies laukumā, taču to tu nevari ietekmēt. Tajā pašā laikā – ir noteikti NBA likmju padomi, kuros vērts ieklausīties, lai palielinātu savu uzvarēto likmju skaitu. Apskatīsim, mūsuprāt, 15 svarīgākos NBA likmju padomus.

  1. Veic likmes uzticamā totalizatorā – tev nekad nevajag veikt likmes totalizatorā, par kuru neko nezini. Veic izpēti un tikai tad sniedz sensitīvu informāciju par sevi un naudu.
  2. Aplūko kalendāru – turot roku uz pulsa un zinot, kādas NBA spēles būs turpmākajās dienās, vari plānot savas likmes jau laicīgi. Zinot to, kuras komandas tiksies savā starpā, sniedz tev papildu laiku izdomāt, kāda veida likmi vēlies veikt.
  3. Atstāj sev atkāpšanās ceļu – nekad neliec uz spēles vairāk par to, cik esi gatavs zaudēt. Tev būtu nepieciešams plānot savu naudas plūsmu laicīgi un pie tās pieturēties. Šādā veidā jau iepriekš vari prognozēt iespējamos zaudējumus un to, kad pārtraukt veikt likmes.
  4. Informācija par traumām – traumas ir jebkura sporta veida sastāvdaļa, un tās ļoti būtiski var ietekmēt spēles iznākumu. Piemēram, komandai var būt 20-7 bilance ar savu labāko spēlētāju ierindā, bet tikai 9-16, kad viņš ir traumēts. Tas norāda tikai to, ka komandai ir krietni mazākas izredzes uzvarēt, ja konkrētais spēlētājs ir ārā. Zinot šo informāciju, tu vari tikt pie krietni labākiem koeficientiem, pārspējot citus likmju veicējus.
  5. Sociālie tīkli – sociālie tīkli ir ļoti noderīgi, lai uzzinātu jaunāko informāciju par, piemēram, traumām. Bieži vien apkārt cirkulē dažādas baumas, bet tikai krietni vēlāk tās sasniedz ierastos medijus. Ja tu esi viens no pirmajiem, kurš uzzina jaunāko informāciju, to atkal var izmantot savā labā.
  6. Meklē nefavorītu –bieži vari veikt likmes uz lieliem favorītiem, lai izbaudītu uzvaras garšu, tomēr koeficienti mēdz nebūt tie labākie. Ja tev ir iespēja atrast kādu nefavorītu, tas var dot patiesi lielus koeficientus. Ļoti bieži komanda, kas nav favorīte, izcīna uzvaras, bet galvenais uzdevums tev ir noteikt, kad un kura komanda to izdarīs. Atkal jārunā par traumu informāciju, kas var palīdzēt noteikt, kad kāda no favorītēm varētu paslīdēt.
  7. Savlaicīga likmju izdarīšana – ja savas likmes veiksi labu laiciņu pirms spēles sākuma, varēsi tikt pie krietni labākiem koeficientiem nekā, ja to darīsi pāris minūtes pirms mača sākuma. Izdarot likmes pirms lielā kritiena un pirms līniju izmaiņām, dos tev priekšrocības un labākus koeficientus. Spēja paredzēt iespējamo spēļu izlaišanu vai citus savainojumus arī var palīdzēt tikt pie labākiem koeficientiem, tomēr jāatceras, ka tas viss var nostrādāt arī pretējā virzienā.
  8. Zaudējumu izslēgšana hedge likmju veikšana ir ierasta prakse starp likmju veicējiem. Tas nozīmē, ka tiek veikta vēl viena likme, kas iet pretrunā ar pirmo, tādējādi nodrošinot uzvaru arī tādā gadījumā, ja sākotnējā likme nav precīza. Parasti gan hedge likme nenodrošina ļoti lielu laimestu, taču var nosegt pirmās likmes zaudējumus. Piemēram, tu varētu veikt likmi, ka Ņujorkas “Knicks” pārspēs Bruklinas “Nets” ar vismaz 20 punktiem, tajā pašā laikā nodrošinoties un prognozēt, ka “Knicks” vienkārši izcīnīs uzvaru.
  9. Izmanto live likmju priekšrocības – likmju izdarīšana tad, kad norisinās pati spēle, var būt ļoti izdevīga, ja labā līmenī saproti basketbolu. Piemēram, ja no pirmajām minūtēm izskatās, ka komandas varētu spēlēt rezultatīvi, vari veikt live likmi uz kopējiem gūtajiem punktiem.
  10. Mazākas summas kombinētajās likmēs – vienmēr ir lieliska sajūta, kad tava kombinētā likme ir sekmīga, tomēr tajā pašā laikā jāapzinās, ka tās uzvar krietni retāk. Ja izvēlies desmit komandas, kuras uzvarēs, liela iespēja, ka tomēr vismaz viena komanda pievils. Kombinētajām likmēm ir krietni labāki koeficienti, tāpēc liec mazākas summas.
  11. Nedzenies pakaļ zaudējumiem – tas, ka tava likme nebija sekmīga, nenozīmē, ka dusmu iespaidā vajag uzlikt vēl vienu. Vienmēr labāk ir paņemt nelielu pauzi. Cenšanās nodzēst zaudējumus parasti noved pie vēl lielākām neveiksmēm.
  12. Mājas un izbraukums – šobrīd mājas spēļu priekšrocības vairs nav tik lielas, tomēr ir vērts iegaumēt, kuras komandas spēlē labi izbraukumā un kuras nē.
  13. Pēdējā laika sniegums – 82 spēļu garajā sezonā katrai komandai ir kāpumi un kritumi. Zinot to, kuras komandas šobrīd ir labā formā un kuras nav, var pavērt lielisku iespēju veikt likmi uz kādu nefavorīti.
  14. Neliec uz savu komandu – veic likmes ar galvu nevis ar sirdi!
  15. Esi pacietīgs – ja tu vēlies noturīgas un ilgtermiņa panākumus, tev ir jāsagaida īstās iespējas. Ja tu pat domā, ka komanda uzvarēs, nav vērts veikt likmi, ja koeficienti nav pievilcīgi. Sagaidi savu īsto brīdi, kad koeficienti būs labāki.

Naudas plūsmas kontrolēšana

Izveidot un piekopt dažādas naudas plūsmas kontrolēšanas stratēģijas ir ļoti būtiski ilgtermiņa panākumiem. Tava naudas plūsma nosaka to, cik daudz naudas būs tavā kontā konkrētajā laika brīdī. Piemēram, tu vari iemaksāt 10 eiro katru nedēļu. Protams, ka naudas daudzums atkarīgs no konkrētā cilvēka, tomēr ir viens zelta likums, ko vajag ievērot – iemaksā tikai tik daudz, cik esi gatavs zaudēt. Brīdī, kad sāc spēlēt ar naudu, ko nevari atļauties zaudēt, tev nepieciešams paņemt pauzi un pārdomāt savus likmju ieradumus.

Ņemot vērā, ka ir tik daudz dažādu NBA likmju veidu, būtu svarīgi savu naudas plūsmu pārdalīt pa konkrētajiem likmju veidiem. Piemēram, 30% no visas naudas varētu aiziet uz handikapa likmēm un uzvarētāja likmēm, 20% varētu atstāt spēlētāja snieguma likmēm, 20% paliktu pie kopā gūtajiem punktiem, 20% varētu atlikt kombinētajām likmēm un atlikušie 10% būtu live likmēm. Meklējot ilgtermiņa panākumus, naudas plūsmas ievērošana ir ļoti svarīga. Galu galā – ja tev ir labāki panākumi spēlētāju likmēs, tu vari pārdalīt naudas plūsmu, lai gūtu pēc iespējas labākus rezultātus.


Kuras ir populārākās NBA likmes?

Ir ļoti daudz dažādu likmju veidu uz NBA, tāpēc svarīgi iepazīties ar pašām populārākajām, lai būtu pilnībā drošs par to, kur liec savu naudu. Apskatīsim sešus ierastākos NBA likmju veidus.

  • Live likmes

Pēdējo gadu laikā live likmju popularitāte ir augusi, jo aizvien vairāk totalizatoru piedāvā veikt likmes tieši tad, kad norisinās spēles. Parasti cilvēki veic likmes pirms mača sākuma, taču vairs ne tagad. Basketbols kā spēle visu laiku attīstās un piedāvā ļoti daudz iespēju tieši live likmēs. Piemēram, ja nefavorīte izvirzās vadībā ar 24:9 spēles sākumā, tev varētu rasties interese veikt likmi uz to, ka favorīte galarezultātā uzvarēs. Šajā gadījumā tu iegūtu arī labākus koeficientus nekā pirms spēles, jo komanda atrodas iedzinējos ar 9:24.

  • Spēles uzvarētājs

Šis likmju veids ir pats vienkāršākais NBA likmēs, un tas ir kā labs starta punkts iesācējiem. Šajā gadījumā nepieciešams prognozēt, kura no komandām uzvarēs. Tieši tik vienkārši! Kā piemēru minēsim Ņujorkas “Knicks”, kas savā laukumā uzņem Bruklinas “Nets”. Totalizators piedāvā koeficientu 2.50, ka “Nets” pārsteigts un uzvarēs. Tas nozīmē – ja veiksi 1 eiro likmi, tīrajā peļņā iegūsi 1.50 eiro. No otras puses – iespēja, ka uzvarēs “Knicks”, varētu tikt novērtēta ar koeficientu 1.50. Ja veiksi 2 eiro likmi uz “Knicks”, tīrajā peļņā iegūsi 1 eiro.

  • Handikaps

Handikapa likmes ir vēl viens vienkāršs veids, kā veikt likmes uz basketbolu. Tā vietā, lai prognozētu tikai to, kura komanda izcīnīs uzvaru, tu arī prognozē punktu starpību, ar kādu komanda uzvarēs. Vari veikt likmi arī uz nefavorīti, ka tā nezaudēs ar konkrētu punktu skaitu. Par piemēru atkal varam ņemt “Knicks” un “Nets”. Totalizators var piedāvāt līniju, ka “Knicks” ir -4.5 punktu favorīte. Ja liec likmi uz “Knicks”, tad komandai jāuzvar ar vismaz pieciem punktiem, lai likme būtu sekmīga. Ja tiek piedāvāta likme “Nets” +4.5, tas nozīmē, ka komandai jāuzvar vai jāzaudē ar ne vairāk kā četriem punktiem, lai likme būtu sekmīga.

  • Kopā gūtie punkti (vairāk/mazāk)

Kopā gūto punktu likmes arī ir ļoti iecienītas NBA likmju veicēju vidū. Šīs likmes iekļauj to, cik punktus komandas gūs kopā vienā spēlē. Piemēram, bukmeikers piedāvā 200 punktus spēlē starp “Knicks” un “Nets”. Tas nozīmē, ka tu vari prognozēt to, vai komandas gūs vairāk par 200 punktiem vai mazāk. Ja tu esi precīzs, likme ir uzvarēta! Koeficienti būs svārstīgi, bet lielāki tie būs gadījumos, kad mazāk ticams, ka NBA prognoze piepildīsies. Ja spēle noslēdzas ar tieši 200 punktiem, neviens neuzvar un tava uzliktā naudas summa tiek atgriezta.

  • Spēlētāju likmes

Kā jau var saprast pēc nosaukuma, tad spēlētāju likmes fokusējas uz basketbolistu sniegumu laukumā. Nav nozīmes tam, kura komanda uzvar, jo visu izšķir spēlētājs. Tu vari prognozēt, cik daudz punktu spēlētājs gūs, cik daudz rezultatīvu piespēļu atdos, cik atlēkušo bumbu izcīnīs, cik daudz kļūdu pieļaus un tā tālāk. Totalizators var piedāvāt konkrētu punktu skaitu vai arī vairāk/mazāk opciju. Piemēram, ar koeficientu 1.85 tiek piedāvāta iespēja, ka spēlētājs izcīnīs vairāk par 7.5 atlēkušajām bumbām.

  • Kombinētās likmes

Kombinētā likme nozīmē to, ka tajā ietvertas vairāk nekā viena likme. Piemēram, esi izlēmis veikt likmi, ka “Knicks” pārspēs “Nets” ar koeficientu 1.80 un “Celtics” pārspēs “Cavaliers” ar koeficientu 1.60. Ja veiktu 10 eiro lielu likmi uz katru iznākumu atsevišķi, no pirmās likmes tīrajā peļņā iegūsi 8 eiro, bet no otras – 6. Taču, ja izmantosi kombinēto likmi, tā sareizinās abus koeficientus un piedāvās krietni labāku koeficientu. Iepriekšminētajā piemērā tu iegūsi koeficientu 2.88, ja sakombinēsi “Knicks” un “Celtics” uzvaras, kas galarezultātā tev dotu 18.8 eiro lielu peļņu. Kombinētā likme palielina tavu iespējamo laimestu, tomēr pieaug arī risks zaudēt, jo nepieciešams, lai visi iznākumi ir pareizi. Ja apvieno piecas likmes un tikai viena no tām zaudē, arī kombinētā likme ir zaudēta.