“La Liga” likmju padomi

Spānijas nacionālā futbola čempionāta “La Liga” 2023. – 2024. gada sezona sākās 11. augustā un turpināsies līdz pat 26. maijam. Spēcīgākajā valsts turnīrā piedalās 20 komandas, katrai aizvadot pa vienai spēlei mājās un izbraukumā pret pārējām 19 vienībām.

Tā kā šī ir Spānijas augstākā līga, “La Liga” reizē ir arī viena no populārākajām līgām pasaulēm. Šajā turnīrā startē divas no visu laiku lielākajām komandām Madrides “Real” un “Barcelona”, turklāt arī vairāki pasaules labākie futbolisti pārstāv gan šīs komandas, gan pašu līgu.

Šajā rakstā mēs piedāvāsim “La Liga” likmju veikšanas padomus, ieskatīsimies galvenajos likmju tirgos un piedāvāsim informāciju par vairākām šīs līgas komandām.



“La Liga” likmes uz komandām

Spēļu tirgi

Visierastākais veids, kā veikt likmi “La Liga” 2023. – 2024. gada sezonā, ir par konkrētu maču. Sezonā kopumā būs 380 spēles, tāpēc tev būs daudz iespēju veikt likmi uz Spānijas spēcīgāko futbola čempionātu. Spēles rezultāta likmes ir pirmās, ar kurām sastapsies. Šis ir arī pats populārākais likmju veids un arī pats saprotamākais, jo ir nepieciešams izvēlēties starp trim iznākumiem – mājinieku uzvara, neizšķirts un viesu uzvara. Totalizatori piedāvās savus koeficientus, kas būs saistīti ar dažādiem faktoriem, piemēram, komandu spēku, iepriekšējiem rezultātiem un vietu, kur norisināsies spēle.

Veiksmīgs sporta likmju veicējs vienmēr vēlas atrast vērtīgu likmi. Ja runā tieši no šī aspekta, tad ir labāki likmju veidi par spēles iznākuma prognozēšanu.

Divas alternatīvas ir precīzs rezultātus un handikapa likmes. Pirmais ir par to, ka prognozē precīzu spēles iznākuma rezultātu, piemēram, nevis tikai to, ka “Getafe” uzvarēs, bet to, ka komanda ar 2:0 pārspēs “Rayo Vallecano”. Jāmin gan, ka šīs likmes parasti ir riskantas.

Handikapa likmes saistītas ar to, ka nefavorītēm tiek piešķirta virtuāla vadība, lai izlīdzinātu rezultātu. Ja “Barcelona” savā laukumā spēlē pret “Alaves”, tu varētu lemt veikt prognozi par mājinieku uzvaru ar handikapu -3.5. Izdarot šādu likmi, tu prognozē, ka “Barcelona” uzvarēs ar četru vārtu pārsvaru vai vairāk, turklāt arī koeficients būtu krietni labāks nekā gadījumā, ja liktu prognozi uz “Barcelona” uzvaru mačā, tiesa, koeficienti varētu palielināties spēles gaitā, ja Barselona ilgi nespēj gūt vārtus, tāpēc vērts apsvērt arī live futbola likmes.

Nav obligāti nepieciešams izvēlēties spēles uzvarētāju. Abas komandas gūs vārtus ir populārs likmju veids gan tiem, kam patīk daudz gūto vārtu, gan tiem, kam nepatīk. Līdzīgi iepriekšējam likmju veidam var izdarīt prognozes par vairāk/mazāk 2.5 gūtajiem vārtiem, turklāt tādas pašas iespējas attiecas uz 0.5, 1.5, 3.5, 4.5 vārtiem un vairāk. Ja Madrides “Atletico” un “Athletic” tiekas savā starpā, savu naudu varētu likt uz to, ka spēle būs mazrezultatīva.

Tāpat iespējams fokusēties uz vienu konkrētu komandu nevis abām. Ir pieejami likmju tirgi, kuros vari prognozēt komandas A gūto vārtu skaitu. Var arī prognozēt, ka komanda B gūs vārtus abos puslaikos vai gūs pirmos vārtus. Iespēja uzvara pret nulli ir izdevīga tad, ja laba aizsardzības komanda tiekas pret sliktu uzbrukuma vienību.

Visbeidzot, likmju izdarīšana uz spēli nozīmē arī to, ka var koncentrēties uz dažādiem notikumiem mača gaitā, kas sevī ietver arī tādas opcijas kā realizētu 11 metru soda sitienu, kopā izdarīto sitienu skaitu, kopējo stūra sitienu skaitu un ne tikai.


Iznākumu tirgi

Sezonas sākumā daudz likmju uz Spānijas “La Liga” ir par sezonas uzvarētāju. “Barcelona” triumfēja ar pārliecinošu pārsvaru iepriekšējā sezonā, un komanda noteikti gribēs izcīnīt divus titulus pēc kārtas pirmo reizi kopš 2019. gada.

Aizvadītā vasara bija salīdzinoši klusa Barselonas nometnē, jo komanda turpināja cīnīties ar finansiālajām problēmām. Brīvo aģentu tirgū “Barcelona” ieguva Gundoganu un Inigo Martinesu, bet šķīrās no nelielas maksas par Oriolu Romeu, taču ierindā vairāk nav pieredzējušie Žordi Alba un Serhio Buskets.

Viens no galvenajiem “Barcelona” mērķiem būs uzlabot sniegumu UEFA Čempionu līgā, kas iepriekšējās sezonās bijis slikts. Čavi Ernandess noteikti būtu gatavs samainīt “La Liga” titulu ar Čempionu līgas kausu, un tas noteikti var iedragāt komandas ambīcijas nacionālajā čempionātā. Viena no Spānijas futbola likmju stratēģijām būtu pievērst uzmanību Barselonas izbraukuma spēlēm, kur komanda varētu piedzīvot kādu negaidītu klupienu.

Madrides “Real” iepriekšējā sezonā nevarēja sacensties ar “Barcelona”, turklāt komanda pazaudēja arī galveno figūru uzbrukumā Karīmu Benzemā, taču lielisks līdz šim bijis Džūds Belingams, kurš pārnāca no Dortmundes “Borussia”, un Madrides komandā ir lielisks jaunības un pieredzes sajaukums.

Cita Madrides komanda “Atletico” arī varētu izrādīt nopietnu pretestību pēc labā snieguma pagājušās sezonas otrajā pusē. Antuans Grīzmans ir viens no “La Liga” labākajiem spēlētājiem, galvenais treneris Djego Simeone ir īsts cīnītājs, tomēr komandas sniegumam jābūt lieliskam, lai varētu apsteigt gan “Real”, gan “Barcelona”.

Iznākumu tirgus iekļauj “La Liga” likmes arī par pirmo četrinieku un izslēgšanas komandām. Kopējais pieņēmums ir tāds, ka “Barcelona”, “Atletico” un “Real” iegūs trīs Čempionu līgas vietas, pārējām atstājot tikai vienu vietu. “Real Sociedad” to izcīnīja iepriekšējā sezonā un noteikti gribēs tur atgriezties. “Sevilla”, UEFA Eiropas līgas uzvarētāja 2022. – 2023. gada sezonā, vajadzētu būt krietni spēcīgākai nacionālajā čempionātā nekā tā bija iepriekš. Par citām iespējamajām pretendentēm var nosaukt “Real Betis”, “Villarreal” un “Athletic”.

Trīs komandas, kurām būs vismazāk punktu pēc 38 kārtām, tiks nosūtītas uz “Segunda Division”, kas ir Spānijas otrs spēcīgākais turnīrs. Uznākušās “Granada”, “Las Palmas” un “Alaves” droši vien būs vienas no tām, kas cīnīsies par izdzīvošanu. “Cadiz”, “Granada”, “Real Mallorca” un “Almeria” nespēlē labi, tomēr viena vai vairākas no šīm noteikti pārsteigs ar sniegumu.


“La Liga” likmju izdarīšana uz spēlētājiem

Spēļu tirgus

Likmju veicējiem pieejami arī neskaitāmi likmju veidi, kas koncentrējas uz spēlētājiem nevis komandām. Populārākās izvēles ir vārtu guvējs jebkurā laikā, pirmo vārtu autors un pēdējo vārtu autors, lai gan pēdējais veids nav tik ierasts kā pirmie divi. Izpētot spēlētāja pēdējā laika sniegumu, viņa bilanci pret pretiniekiem un fizisko stāvokli, tu vari veikt likmes ar sekmīgu iznākumu.

Ekspertu padoms “La Liga” likmēm: ja izpētes rezultātā noskaidrojas, ka Roberts Levandovskis gūst pirmos vārtus lielā daļā no visām “Barcelona” spēlēm, viņš varētu būt laba izvēle pirmajam vārtu guvējam arī nākamajā mačā. Tā kā ir vairāk iespēju, kad gūt vārtus, koeficients uz vārtu guvēju jebkurā laikā ir mazākas nekā tad, ja izvēlies opciju par pirmo vārtu autoru.

Kādam varētu arī interesēt likme spēlētājs A saņems dzelteno kartīti vai spēlētājs B saņems sarkano kartīti. Atkal daudz ko nosaka izpēte. Apskati, kā ar kartītēm gājis komandām, kas spēlēs savā starpā, un vai ir kāds spēlētājs, kurš regulāri ir konfliktos ar tiesnešiem.

Ja komanda spēlēs izbraukumā pret Madrides “Real”, tai, visticamākais, nebūs liela bumbas kontrole, kā rezultātā komanda vairāk centīsies atņemt bumbu, tādējādi arī tiekot pie vairāk sodiem un kartītēm. Šīs ir lietas, kas jāņem vērā pirms likmju izdarīšanas uz “La Liga”.


Iznākuma tirgi

Vislabāk zināmais spēlētāju iznākuma likmju veids ir par “La Liga” labāko vārtu guvēju. Roberts Levandovskis bija labākais uzbrucējs iepriekšējā sezonā, un arī šosezon viņš ir viens no galvenajiem favorītiem šajā kategorijā. Levandovskis ir viens no savas paaudzes labākajiem uzbrucējam. Lai gan viņš, visticamākais, vairs nav karjeras pīķī, jo augustā viņam paliks 36, tomēr viņš joprojām ir vārtu gūšanas eksperts, turklāt, esot labā formā, viņam vajadzētu būt bieži precīzam.

“Real” zaudēja Benzemā, tāpēc koeficients sezonas ievadā uz Levandovska triumfu bija tik mazs. Vinisiuss Žuniors noteikti spēlē nozīmīgāku lomu “Karaliskā kluba” uzbrukumā, un noteikti kāds būs gatavs veikt likmi, ka tieši brazīlietis būs rezultatīvākais, taču lielisks uzbrukumā bijis Džūds Belingams. Kā vēl vienu reālu kandidātu var minēt Antuanu Grīzmanu, tomēr reizēm francūzis nespēlē kā uzbrucējs, retāk tiekot pie iespējām gūt vārtus.

Labākie “La Liga” likmju padomi ietver veikt izpētes procesu pirms katras no spēlēm, lai saprastu komandu stiprās un vājās vietas, kā arī zināt katru futbolistu, jo tas palīdzēs pieņemt pareizo lēmumu un veikt īsto likmi.