Francijas “Ligue 1” likmju padomi

Foto: TT

Francijas futbola augstākās līgas “Ligue 1” sezona sākās 11. augustā, bet noslēgsies 18. maijā, kas būs dažas nedēļas pirms Eiropas čempionāta futbolā. Pirmo reizi futbola virslīgā piedalās 18 komandas, jo iepriekšējās sezonās dalībnieku skaits bija 20.

“Ligue 1” tiek dēvēta par vienu no Eiropas piecām labākajām nacionālajām līgām kopā ar “La Liga”, A sēriju, Bundeslīgu un Premjerlīgu. Francijas spēcīgākajā turnīrā piedalās vairāki jaunie talanti, labi treneri un vēsturiski klubi.

Šajā rakstā mēs piedāvāsim dažus “Ligue 1” likmju padomus. Mēs ieskatīsimies gan spēļu likmēs, gan iznākumu prognozēs, lai piedāvātu plašu 2023. – 2024. gada sezonas apskatu.



“Ligue 1” komandu likmes

Spēļu likmes

Pats populārākais veids, kā izdarīt “Ligue 1” tiešās likmes, ir caur spēļu likmēm, un daudzi likmju veicēji iecienījuši likmes uz maču uzvarētāju. Tas arī izklausās tik vienkārši: prognoze tiek veikta uz mājinieku uzvaru, neizšķirtu vai viesu uzvaru. Šim likmju veidam ir vairākas priekšrocības, jo to ir viegli saprast un nav nepieciešama ļoti ilga izpēte. Ja esi ikdienišķs likmju veicējs, šis likmju veids tev varētu būt vispiemērotākais.

Kvēlākiem “Ligue 1” līdzjutējiem pieejamas arī labākas izvēles. Šo jāņem vērā īpaši tādos gadījumos, ja spēlē ir viena izteikta favorīte un izteikts pastarītis. Ja Parīzes “Saint-Germain” spēlē pret “Le Havre” savu skatītāju priekšā “Parc des Princes”, būs ļoti mazs koeficients uz PSG uzvaru, tāpēc uz to būtu neizdevīgi likt.

Viena no alternatīvām ir handikapa likmes. Ja runājam par iepriekšminēto piemēru, handikaps dotu “Le Havre” neīstu vadību. Ja izvēlies PSG ar handikapu -1.5, pašreizējiem Francijas čempioniem būtu jāuzvar ar vismaz divu vārtu pārsvaru, lai likme būtu sekmīga. Tajā pašā laikā var veikt likmi uz “Le Havre” ar handikapu +1.5 un cerēt, ka PSG uzvarēs tikai ar vienu vārtu pārsvaru.

Tu arī vari apvienot vienā likmē divus iznākumus, piemēram, spēles iznākums un abas komandas gūs vārtus vai spēles rezultāts un vairāk/mazāk par 2.5 vārtiem. Ņem vērā, ka šāda likmju sakombinēšana dos tev labākus koeficientus nekā tad, ja vienkārši izvēlēsies, ka mājinieki izcīnīs uzvaru.

Ir iespējams arī vienkārši fokusēties uz likmēm abas komandas gūs vārtus vai vairāk/mazāk par 2.5 vārtiem. Šīs var būt arī individuālas likmes, ja tu uzskati, ka abas komandas izcelsies ar precīziem vārtu guvumiem, jo, piemēram, “Marseille” un “Lyon” aizsardzības ir vājas.

Vēl viena iespēja ir fokusēties uz vienu komandu nekā veikt likmi, kas ietvar abas. Komanda A gūs vārtus abos puslaikos vai Komanda B uzvarēs abus puslaikus ir labas izvēles, īpaši tādā gadījumā, ja izvēlies maču, kas pēc tavām domām būs ar vienas komandas izteiktu pārsvaru. Mūsu “Ligue 1” ieteikums būtu izvēlēties šo likmi gadījumā, ja savās mājās spēlē PSG.

Uzvarēt pēc atrašanās iedzinējos ir riskanta likme, taču var atmaksāties, ja kādai komandai ir tendence vispirms ielaist vārtus, bet pēc tam atspēlēties un uzvarēt, turklāt pie laba koeficienta varētu tikt “Ligue 1” live likmēs. Precīzā rezultāta likme ir vēl viena, ko grūti paredzēt, tomēr iespaidīgā peļņa ļauj reizēm izvēlēties šo variantu, īpaši gadījumos, kad tiek prognozēts mazs spēles rezultāts, piemēram, 0:0 vai 1:0.


Iznākuma likmes

Vispopulārākā iznākuma likme Francijas “Ligue 1” čempionātā ir par “Ligue 1” uzvarētāju. Nebija nekāds pārsteigums, ka PSG pagājušajā sezonā izcīnīja čempiontitulu, un komanda atkal ir favorīte, neskatoties uz dažādām vasarā notikušajām peripetijām. Luiss Enrike ir jaunais galvenais treneris, starpsezonā komandu atstāja gan Lionels Mesi, gan Neimārs, bet Kilians Mbapē palika Francijas galvaspilsētā, lai gan viņš neparakstīja jaunu līgumu.

Neskatoties uz to visu, PSG vajadzētu pierādīt, ka tā ir pārāk spēcīga pretiniece pārējām komandām. Parīzes klubs ir krietni bagātāks nekā pārējie, turklāt pat ar pieticīgu sniegumu, kā tas bija iepriekšējā sezonā, vajadzētu triumfēt.

Ņemot vērā “Saint-Germain” prognozēto dominanci, mūsu Francijas “Ligue 1” likmju padoms būtu izvēlēties likmi “Ligue 1” uzvarētāja bez PSG. Šīs likmes ietvaros tiek uzskatīts, ka Francijas galvaspilsētas komanda nepiedalās turnīrā, un komanda, kas galarezultātā ierindojas vistuvāk PSG, ir uzvarētāja.

Marseļa izskatās labā formā, turklāt starpsezonā tā piesaistīja vairākus labus futbolistus. Monako un Lille arī varētu pacīnīties ar pārējām komandām. Monako ir viena no produktīvākajām jaunatnes akadēmijām Eiropā, un komandas sastāvā ir pietiekami daudz talanta, kamēr Lille kļuva par čempioni 2021. gadā un centīsies izmantot to pieredzi savā labā.

Ņemot vērā UEFA Čempionu Līgas paplašināšanos ar 2024. – 2025. gada sezonu, “Ligue 1” ieguvusi vēl vienu Čempionu līgas vietu, tāpēc labākā četrinieka likmju tirgus kļuvis vēl piesaistošāks likmju veicējiem. Skaidrs, ka vienu no četrām vietām ieņems PSG, savukārt Marseļa, Monako un Lille varētu pievienoties. Nevar izslēgt arī “Lens”, kas iepriekšējā sezonā finišēja 2. vietā, kā arī melnos zirdziņus “Lyon” un “Rennes”.

Vēl viens no likmju tirgiem, kam pievērst uzmanību, ir izslēgšanas komandas. Divas sliktākās komandas sezonas beigās dosies uz “Ligue 2”, kamēr trešā sliktākā vēl cīnīsies par vietas saglabāšanu. “Metz” un “Le Havre”, kas pievienojās augstākajai sabiedrībai pēc iepriekšējās sezonas, ir galvenās favorītes uz turnīra atstāšanu, bet kā citas kandidātes var minēt “Brest”, “Lorient”, “Clermont Food” un “Nantes”. Kopumā jāatzīst, ka “Ligue 1” koeficientu un likmju loks ir ļoti plašs.



“Ligue 1” spēlētāju likmes

Spēļu likmes

Likmju veicējiem pieejams pietiekami plašs loks arī ar “Ligue 1” spēļu likmēm uz futbolistiem. Tie, kas pievērsuši pastiprinātu uzmanību šādam likmju veidam, noteikti jau pamanījuši, ka daudzas likmes saistītas ar vārtu gūšanu – pirmo vārtu autors, pēdējo vārtu guvējs un vārtu guvējs jebkurā laikā.

Ir vērts veikt izpēti pirms tiek veikta kāda no šīm likmēm. Pārbaudi, vai konkrētajam spēlētājam bijuši labi vēsturiskie rezultāti pret komandu, ar kuru viņš tūlīt tiksies. Tāpat nepieciešams apskatīt spēlētāja pašreizējo formu – būtu riskanti veikt likmi, ka spēlētājs gūs vārtus, ja viņš to nav izdarījis jau desmit spēles pēc kārtas, ja vien futbolists nav demonstrējis labu sniegumu.

Tāpat pieejamas likmes par to, vai konkrētais spēlētājs saņems dzelteno kartīti vai tiks izraidīts. Spēcīgi aizsargi un centra pozīcijas spēlētāji mēdz nokļūt galvenā tiesneša blociņā, tāpēc šāda likme būtu ļoti vērtīga augstas spriedzes mačos, piemēram, derbijā starp Marseļu un PSG.


Iznākuma likmes

Galvenā likme spēlētāju iznākuma likmēs ir par “Ligue 1” rezultatīvāko futbolistu. Tagad, kad Kilians Mbapē vismaz uz laiku nolīdzinājis attiecības ar PSG, viņš ar lielu pārsvaru tiek uzskatīts par galveno kandidātu gūt visvairāk vārtus šosezon, tiesa, varētu arī būt labākas opcijas, jo koeficients uz Mbapē uzvaru parasti ir visai mazs.

Labākā “Ligue 1” likmju stratēģija būtu izvēlēties citu futbolistu. Džonatans Deivids joprojām spēlē “Lille”, lai gan tika ziņots par citu komandu interesi, un viņš pierādījis, ka spēj gūt vārtus “Ligue 1”. Pagājušajā sezonā Kanādas spēlētājs izcēlās ar 24 vārtu guvumiem, atpaliekot tikai no Aleksandra Lakazeta un Mbapē.

Lakazets ir vēl viens spēlētājs, kam pievērst uzmanību. Būdams 32 gadus vecs, viņš joprojām ir liels drauds jebkurai “Ligue 1” aizsardzībai. Vēl var apspriest “Monaco” uzbrucēja Visama Ben Jedera kandidatūru, savukārt “Nice” nigēriešu uzbrucējs Terems Mofi izcēlās ar labu sniegumu pagājušās sezonas otrajā pusē, nonākot īrē no “Lorient”.

Ceram, ka “Ligue 1” likmju eksperta padomi ļaus izbaudīt Francijas futbola čempionātu pilnībā!