Taisons Fjūrijs – Oleksandrs Usiks: likmes, prognozes, kalendārs, koeficienti

Sporta un boksa fani noteikti nevar sagaidīt 18. maija vakaru, kad Saūda Arābijā boksa ringā kāps vienas no lielākajām šīs sporta veida zvaigznēm: Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Divu smagsvaru duelī noskaidrosies absolūtais čempions, kurš savā īpašumā iegūs četras jostas – WBA, WBO, IBF un WBC. “Betsafe” boksa totalizators piedāvā ieskatu gaidāmajā cīņā, kā arī sporta likmes uz Fjūrijs – Usiks dueli.

Jāiesāk ar to, ka cīņai jau vajadzēja notikt sen. Vispirms duelis bija paredzēts 2023. gada aprīlī Londonā, tomēr puses nespēja vienoties par līguma nosacījumiem. Pēc tam sekoja cīņas ieplānošana aizvadītajā decembrī, taču Taisonam Fjūrijam oktobrī ļoti smagi gāja pret Fransisu Nganū, kā rezultātā tika lemts tikšanos ar Usiku atlikt uz februāri. Tas gan nebija viss, jo vien dažas nedēļas pirms prognozētās cīņas Fjūrijs treniņā esot pārsitis aci, līdz ar to jau trešo reizi bija jāpārceļ datums. Šobrīd kalendārā atzīmēts 18. maijs, un nekas pagaidām neliecina, ka kaut kas varētu mainīties.



Taisons Fjūrijs

Profesionāļa karjeras laikā Fjūrijs aizvadījis 35 cīņas, no kurām 34 reizes uzvarējis un vienreiz uzvarētājs netika noskaidrots. Uz pavisam neilgu brīdi 2022. gadā Fjūrijs paspēja arī noslēgt karjeru, tomēr dažus mēnešu vēlāk sekoja paziņojums par karjeras atsākšanu. Tā paša gada decembrī viņš jau trešo reizi boksējās ar Dereku Čisoru, un Fjūrijs uzvarēja ar tehnisko nokautu 10. raundā, saglabājot WBC smagsvara titulu.

Pēc tam sekoja nepilna gada pauze, un Fjūrijs atgriezās ringā ar dueli pret bijušo UFC izcilnieku Fransisu Nganū, kurš debitēja profesionālajā boksā. Kā jau iepriekš minēts, anglim nemaz tik viegli nebija, jo viņš bija nonācis nokdaunā, turklāt uzvarēs izdevās tikai pēc punktiem, un šis lēmums raisīja šaubas līdzjutēju vidū. Jau fakts vien, ka cilvēki sprieda, vai Nganū bija labāks, parāda, ka Fjūrijs nebija izcilākajā formā.


Oleksandrs Usiks

Usiks nevar lepoties ar tik daudz aizvadītām cīņām kā Fjūrijs, taču ukrainis triumfējis 21 no 21 cīņām. Pēdējo reizi uz lielās skatuves Ukrainis bija 2023. gada augustā, kad Polijā aizstāvēja savas IBF, WBO un WBA jostas pret britu Danielu Dubuā, nokautējot viņu 9. raundā.

Pirms tam Usiks divas reizes pieveica citu skaļo vārdu Entoniju Džošua, taču abos gadījumos tas bija pēc punktiem. 2020. gada oktobrī Usiks tikās ar Fjūrijam labi zināmo Čisoru, kuru ukrainim arī izdevās pārspēt pēc punktiem.


Likmes un prognozes: Fjūrijs – Usiks

Lai arī līdz lielajam duelim vēl ir atlicis kāds laiciņš, “Betsafe” totalizators piedāvā likmes uz boksa cīņu starp Fjūriju un Usiku. Raksta veidošanas brīdī bukmeikeri nesliecās neviena boksera virzienā, principā novērtējot abu izredzes kā 50 uz 50. Par vienu lietu bukmeikeri ir visai pārliecināti – ar koeficientu 1.48 tiek prognozēts, ka tiks aizvadīta pilna cīņa jeb būs nepieciešami visi 12 raundi. Varam būt droši, ka, tuvojoties cīņas datumam, arī “Betsafe” likmju klāsts uz Fjūrija un Usika cīņu palielināsies.


Mairis Briedis atgriežas ringā

Skaidrs, ka Fjūrija un Usika duelis bija ķirsītis uz tortes jeb vakara galvenā cīņa, tomēr arī pirms tam norisināsies vairāki dueļi. Nepilnu divu gadu laikā atpakaļ ringā kāps nu jau pretrunīgi vērtētais Mairis Briedis, kurš centīsies revanšēties Džeijam Opetaijam par 2022. gadā piedzīvoto neveiksmi. Šajā duelī uz galda tiks likti čempiona tituli IBF un “The Ring” versijās, turklāt cīņa būs noslēdzošā pirms Fjūrija un Usika uznāciena.

Boksa totalizatora prognozes neuzskata Briedi par favorīti, jo koeficients uz Opetaijas triumfu ir 1.22, savukārt Brieža izredzes uzvarēt novērtētas ar 5.00.