FIBA PK basketbolā 2023: viss, kas tev ir jāzina

Foto: TT

Pasaules kauss basketbolā tuvojas finiša taisnei. Īsts saldais ēdiens Latvijas līdzjutējus sagaida sestdienas pēcpusdienā, jo latvieši cīņā par 5. vietu pasaulē tiksies ar kaimiņiem lietuviešiem, bet dienu vēlāk ASV un Kanāda cīnīsies par bronzu, kamēr lielajā finālā sagaidāms Vācijas un Serbijas duelis.



Brāļu tikšanās

Ja kāds pirms turnīra teiktu, ka Latvija spēlēs par 5. vietu, tad lielākā daļa fanu būtu priecīgi, tomēr šobrīd vēl joprojām neliels rūgtums ir, ka Dāvis Bertāns pēdējās sekundēs pret Vāciju nespēja realizēt tālmetienu. Paši basketbolisti lieliski parādīja, ka nedrīkst nokārt galvas, jo ceturtdien atspēlējās pret Itāliju un uzvarēja. Ko līdzīgu var teikt par Lietuvu, jo astotdaļfinālā bez lieliem variantiem tika zaudēts Serbijai, taču slovēņi tika pieveikti pārliecinoši.

Lai arī ierasti spēles par 5. līdz 8. vietu ar lielu intrigu neizceļas, šis nebūs tas gadījums. Latvijas un Lietuvas dueļi jebkurā līmenī īpašu reklāmu neprasa, īpaši jau spēlē par 5. vietu Pasaules kausā. Liela motivācija varētu būt latviešiem, kuri pēdējā pārbaudes mačā pirms turnīra saņēma pamatīgu pērienu no kaimiņiem. Šobrīd bukmeikeri par favorīti uzskata Lietuvu ar koeficientu 1.38, kamēr Latvijas panākuma koeficients ir 3.20, savukārt iespējamā punktu starpība ir 6.5 punkti. Arī Latvijas un Lietuvas līdzjutēji Manilā ir salīdzinoši daudz, tāpēc atmosfēra varētu būt viena no labākajām šajā turnīrā. Mačā par 7. vietu tiksies Itālija un Slovēnija, un par nelieliem favorītiem tiek uzskatīti slovēņi – 1.62 pret 2.35.


Kurš gaidīja tādu finālu?

Svētdien norisināsies pēdējās divas turnīra spēles. Savā starpā tiksies ASV un Kanāda, tomēr tas nebūs finālā, bet gan bronzas mačā. Lai arī liela motivācija abām izlasēm varētu arī nebūt, visai droši var teikt, ka amerikāņi negrib piedzīvot trīs zaudējumus vienā turnīrā, kamēr kanādieši gribēs pierādīt, ka ir labākā Ziemeļamerikas izlase. “Betsafe” eksperti ar koeficientu 1.35 prognozē, ka uzvarēs ASV, bet Kanādas izredzes novērtētas ar koeficientu 3.20.

Kas tad tiksies finālā? Vācija un Serbija! Abas valstsvienības turnīra gaitā spēlējušas pārliecinoši, turklāt vāciešiem nav neviena zaudējuma. Vācija pusfinālā ļoti rezultatīvā spēlē tika galā ar ASV, bet serbi prata apturēt Šeju Gildžesu-Aleksanderu un Kanādu. Izteiktas favorītes finālā nav, bet nelielas priekšrocības tiek dotas Vācijai (koeficients 1.82), bet uz Serbiju var uzlikt ar koeficientu 1.95.



PK basketbolā 2023 izbaudīšana ar likmju palīdzību

Lieli svētki būs arī likmju veicējiem, jo vasaras beigās vēl nav ļoti daudz augstākā kalibra sporta notikumu, uz kuriem var izdarīt prognozes. “Betsafe” totalizators piedāvās plašu klāstu ar spēļu prognozēm un likmēm uz PK basketbolā 2023, un sev vēlamo izvēli atradīs ikviens interesents. Turnīra gaidā būs pieejamas dažnedažādākās prognozes, piedāvājot veikt likmes ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī rezultatīvākajiem spēlētājiem, kopējo punktu skaitu, spēlētāju sniegumu konkrētajā mačā un daudz ko citu.

Likmju padomi: izvēlēties labāko stratēģiju

Tā kā daudz kas izšķirsies pirmo trīs spēļu laikā, izlases nevarēs “ieskrieties” un labāko spēli rādīt vēlāk, jo varbūt tādas iespējas nemaz nebūs. Skaidrs, ka populārākā likmju izvēle FIBA Pasaules kausā basketbolā 2023 būs par konkrētā mača uzvarētāju, turklāt īpaši patīkamus koeficientus varētu atrast pirmajā kārtā. Kāpēc? Līdz galam nevarēs zināt, ko sagaidīt no katras komandas. Ja viena no komandām būs izteikta favorīte, tas nebūt nenozīmēs, ka tā arī mačs noslēgsies, jo pirmajās spēlēs komandas vēl taustīsies un nefavorītes varētu būt pat vairāk gatavākas, saprotot, ka “jāgrauž parkets” jau no pirmajām sekundēm.

Ļoti spraigas būs grupu turnīra pēdējās jeb trešās spēles, jo tad izšķirsies izvietojums tabulā. Komandas, kuras jau būs zaudējušas cerības iekļūt spēcīgāko pulkā, varētu būt ar mazāku motivācijas līmeni nekā tās, kurām vēl nekas nebūs skaidrs, tāpēc šajā gadījumā noteikti būtu vērts apskatīt handikapa koeficientus. Svarīgs noteikti būs galveno komandas līderu veselības stāvoklis. Ja kāds no līderiem būs guvis savainojumu, kas liegs spēlēt, tas, protams, krietni pasliktinās viņa pārstāvētās izlases iespējas, jo šajā turnīrā piedalīsies pasaules labākās izlases. 

Noteikti, ka arī live režīmā būs iespējams tikt pie interesantām spēļu prognozēm PK basketbolā. Kādai no mača favorītēm slikti uzsākot spēli, koeficients uz panākumu būs palielinājies, bet handikaps būs samazinājies. Šāda situācija varētu izveidoties dienas agrajās spēlēs, kad varbūt nebūs pierasts spēlēt tik agri, kas reizē varētu veicināt arī zemāku rezultativitāti nekā plānots. Noteikti būs mači, kuri uz kopējā fona neko neietekmēs, tāpēc šādos gadījumos ir vērts prognozēt rezultatīvu basketbolu, jo sniegums aizsardzībā varētu nebūt tik labs, ņemot vērā, ka neko abām izlasēm nevajadzēs. Lai arī pastāv uzskats, ka izslēgšanas turnīrā rezultativitāte samazinās, nevarētu teikt, ka tāda situācija bija novērojama Eiropas čempionātā, jo līdz svarīgākajām spēlēm tika izlases, kurām ir jaudīgs uzbrukums, kas vienmēr būs pārāks par jaudīgu aizsardzību.