Hokeja likmju ceļvedis

Hokejs ir sporta veids, ko spēlē vairākās valstīs visā pasaulē, tam ir liels sekotāju skaits, un šis sporta veids sasniedzis augstas virsotnes TV translāciju skatīšanās ziņā un spēļu apmeklētības. Ziemeļamerikas NHL līga, kas sastāv no 32 komandām (25 no ASV un septiņas no Kanādas), ir spēcīgākā un populārākā līga pasaulē, kur cīnās par Stenlija kausu. Ar šo sporta veidu nodarbojas arī Eiropā, ieskaitot Latviju, Skandināviju un Vāciju. Sacensības notiek ne tikai komandu starpā, bet arī valstu līmenī, jo katru gadu norisinās IIHF Pasaules čempionāts, bet reizi četros gados – ziemas olimpiskās spēles.

Lielā sāncensība un spriedze ir piesaistījusi arī lielu likmju veicēju uzmanību. Hokejs piedāvā veikt likmes uz dažādiem notikumiem, un cilvēkiem nav jāsamierinās ar tikai viena veida likmēm, kas būtu uzvarētāja noteikšana pēc 60 minūtēm. Pirms likmju veikšanas ir svarīgi ievākt informāciju gan par pašu sporta veidu, gan likmju tirgiem. Lai būtu vieglāk, esam izveidojuši šo pamācību, kas palīdzēs labāk izprast hokeja likmju noteikumus, dažādas stratēģijas, kā arī veikuši lielu izpēti, lai tava pieredze būtu pēc iespējas labāka.


Iepazīstināšana ar hokeju

Likmju izdarīšana uz hokeja spēlēm un notikumiem ne visur pasaulē ir tik populāra kā Latvijā, jo lielā daļā valstu šis sporta veids netiek spēlēts profesionālā līmenī un nav plaši pazīstams. Lielbritānijā, piemēram, ir grūti atrast spēli, kura tiek demonstrēta tiešraidē, kamēr ASV un Kanādā šādu problēmu nav.

Sporta likmju entuziasti vienmēr meklē alternatīvas, lai paplašinātu savu pieredzi un gūtu jaunas emocijas. Tiem, kas pieraduši veikt likmes tikai uz futbolu un basketbolu, iesakām pamēģināt arī hokeju, jo līdzīgas un jaunas emocijas var gūt, izdarot likmes tieši uz šo sporta veidu.


Kā notiek likmju veikšana uz hokeju?

Totalizatori piedāvā dažādus derību tirgus, kā arī sniedz dažādus padomus likmju veikšanā. Tas ir lielisks veids, kā iepazīstināt sporta veidu cilvēkiem, kuri ikdienā tik ļoti neseko līdzi hokejam. Vienkārši izvēlies notikumu, izvēlies likmes tipu, un tas arī viss.

Starp visām pieejamajām līgām pie “Betsafe” piedāvā arī šādas sacensības:

  • Populārākā hokeja līga pasaulē NHL, Latvijas hokeja čempionāts, Austrālijas hokeja līga, pasaules čempionāts.
  • Iespējams veikt likmi par to, kā noslēgsies konkrētais mačs (moneyline) pēc 60 minūtēm vai pēc papildlaika un pēcspēles metieniem. Tāpat pieejamas handikapa likmes, cik vārti tiks gūti mača gaitā, vairāk / mazāk piedāvājumi, kā arī vēl dažādas citas izvēles.

Kādas ir populārākas hokeja likmes?

Viens no galvenajiem hokeja likmju padomiem ir sekot līdzi pašiem populārākajiem derību tirgiem, jo tajos var atrast vērtīgas likmes. Turpinājumā piedāvājam ieskatu populārākajos likmju veidos.

  • Spēles uzvarētājs (moneyline): šis likmes veids ir pavisam vienkāršs, jo jānosaka komanda, kas izcīnīs uzvaru. Tajā pašā laikā ir jāsaprot līdz galam noteikumi šajā likmju veidā, jo jāpatur prātā daži noteikumi, kas stājas spēkā šajā likmju veidā.
  • Starpības likmes: citos vārdos zināma arī kā handikapa likmes. Šīs likmes ir ļoti populāras, jo šajās cilvēki veic likmes par starpību uz rezultāta tablo. Vienai komandai tiek piešķirts handikaps attiecībā pret otru, komanda būs attiecīgi priekšā vai iedzinējos ar noteiktu skaitu vārtu, kā rezultātā komandai būs jāuzvar vai arī tā nedrīkstēs zaudēt ar lielāku vārtu skaitu kā piedāvāts.
  • Kombinētā: šajā likmju veidā iespējams apvienot vairākas likmes vienā līgā. Tajā pašā laikā jāatceras, ka tas palielina arī risku, taču, ja likme ir sekmīga, tas krietni palielina laimēto naudas summu. Daļa no hokeja likmju noteikumiem paredz, ka visiem noteikumiem ir jāpiepildās, lai veikto kombinēto likmi varētu uzskatīt par sekmīgu.
  • Prop likmes: šajā likmju veidā iekļaujas likmes, kurās cilvēki prognozē par individuāliem momentiem vai ko citi varētu sasniegt spēles gaitā, piemēram, vai spēlētājs gūs vārtus, atdos rezultatīvu piespēli vai saņems divu minūšu noraidījumu – tas viss klasificējas šajā likmju veidā. Šīs likmes ir ļoti populāras, un daudzi hokeja likmju padomi fokusējas tieši uz šīm likmēm, jo bieži vien koeficienti ir ļoti augsti un patīkami. Prop likmes var veikt jebkurā laikā, un daudzi cilvēki tās veic spēles gaitā, cenšoties izmantot situācijas, kad laukumā atrodas dažāda spēka maiņas.
  • Vairāk / mazāk likmes: vēl viens ļoti populārs likmju tirgus. Daudzi likmju veicēji pazīst šāda veida likmes arī kā “kopā”, cenšoties pārspēt bukmeikeru viedokli par to, cik daudz vai maz vārtu tiks gūti spēles gaitā. Piemēram, totalizators piedāvā 3,5 kopā gūtus vārtus spēlē. Likmju veicējiem būs iespējams prognozēt – būs trīs vai mazāk vārti vai būs četri un vairāk.

Atkarība no pašas spēles var būt pieejamas simtiem dažādas likmes. Ir svarīgi atrast labākos hokeja padomus, lai būtu vieglāk saprast, kur var atrast patieso vērtību. Ar padomu palīdzību var izcelt tirgus, par kuriem vajadzētu aizmirst uz konkrēto spēli, kā arī tos, kuriem vajadzētu pievērst pastiprinātu uzmanību.


Hokeja likmju padomi: izvēlēties labāko stratēģiju

Mēdz būt hokeja fani, kuri veic likmi, balstoties tikai uz hokeja komandas reputāciju, uzskatot, ka ar to būs pietiekami, lai sekmīgi prognozētu spēles uzvarētāju. Tāpat cilvēki mēdz veikt likmes, neiedziļinoties ar pēdējā laika tendencēm un sniegumu, nemaz neapskatās savainoto spēlētāju sarakstu, taču nevar aizmirst, ka viss iepriekš nosauktais ietekmē spēles iznākumu.

Viens no svarīgākajiem hokeja likmju padomiem ir izstrādāt stratēģiju, kurai sekot līdzi un pie kuras pieturēties. Tas ļauj likmju veicējiem doties “kaujas laukā” ar plānu, kas pēc tam ļaus pieņemt labākus lēmumus un novedīs pie lielākiem laimestiem, taču izvēlēties labāko stratēģiju var būt ļoti sarežģīti. Iesācējiem problēmas varētu sagādāt spēja saprast, kam visvairāk nepieciešams pievērst uzmanību. Citiem varētu būt sekmīgas stratēģijas, kas piekoptas citos sporta veidos, taču nevar būt pārliecināties, vai šīs pašas taktikas strādās arī hokejā.

Piemēri, kā izvēlēties labāko hokeja stratēģiju, sevī iekļauj šādas lietas:

  • Veic rūpīgu izpēti: tas varētu ļoti laikietilpīgs process un iekļaut daudz darba, bet nav iespējams labāks padoms, kā veikt pēc iespējas vairāk izpēti. Kā jau iepriekš pieminēts, ir vairāki iemesli, kas jāņem vērā katrā spēlē, – spēlētāju traumas, komandas sniegums, vēsturiskie trendi un daudz kas cits. Katra no minētajām lietām piedāvā informāciju par to, kas varētu notikt, un kāpēc konkrētajām likmēm ir tāds koeficients.
  • Neļaut emocijām ņemt virsroku: daudzi cilvēki veic zaudējušu likmi vēl pirms spēle ir sākusies. Tas notiek tamdēļ, ka cilvēki vairāk tic sirdij un liek likmi uz favorīti, nevis skatās uz situāciju racionāli un nedomā ar galvu, kas apgalvo pretējo. Sporta likmju veikšana pieprasa cilvēkiem būt disciplinētiem un kontrolēt emocijas – šie ir cilvēki, kuri spēj izdarīt labākus lēmumus un galarezultātā iegūt vairāk pozitīvu emociju nekā tie, kas veic likmes, balstoties uz emocijām.
  • Saprast, kad apstāties: domāt ar vēsu galvu un limitēt nevajadzīgas likmes, kas var rasties, prognozējot savas mīļākās komandas rezultātu, ir svarīgi arī apzināties brīdi, kad nepieciešams apstāties, doties prom un vairāk nelikt likmes. Sporta likmju veikšanai ir jābūt aizraujošai un izbaudāmai aktivitātei, un šis ir viens no labākajiem hokeja padomiem, kam sekot, jo daudzi cenšas atgūt zaudēto, tādējādi radot augsni vēl lielākiem zaudējumiem.
  • Pielāgot naudas plūsmu un disciplīnu: naudas plūsmas kontrole ir ļoti svarīga jebkurā azartspēlē, un sporta likmes nav izņēmums. Ir svarīgi, ka likmju veicēji uzstāda limitus un pieturas pie tiem, kā rezultātā tas palīdzēs viņiem saglabāt līdzekļus un veikt likmes uz hokeja spēlēm, uz kuriem viņi visvairāk to vēlēsies darīt.

Pieturoties pie šiem noteikumiem un stratēģijām, krietni drošāka un pozitīvāka pieredze ir garantēta, kā arī ilgtermiņā tas dos labākus rezultātus nekā tad, ja likmes tiktu veiktas, balstoties uz emocijām vai iekšējo sajūtu, vai vienkārši minējumu, kas tika veikts, izlasot komandas nosaukumu.


Hokeja likmju noteikumi: kā tas strādā?

Vairāki dažādi hokeja likmju noteikumi ir spēkā, tāpēc likmju veicējiem ir svarīgi tos saprast vēl pirms tiek izdarītas likmes. Viens no svarīgākajiem piemēriem ir par spēles uzvarētāja (moneyline) noteikšanu, jo šajā gadījumā pastāv dažādi nosacījumi. Standarta gadījumā uzvarētāja likme attieksies uz laika periodu, kas noslēgsies pēc trešā perioda jeb 60 minūtēm. Tas nozīmē, ja uzvarētājs noskaidrosies papildlaikā vai pēcspēles metienos, likme būs zaudēta.

Vēl citi noteikumi, kas būtu jāsaprot:

  • Jābūt aizritējušām vismaz 55 minūtēm, lai likme tiktu uzskatīta par aktīvu. Ļoti reti, kad mačs tiek pārtraukts tās vidū, taču tādi gadījumi mēdz būt.
  • Mačos, kas noslēgsies ar pēcspēles metieniem, uzvarētāju komandai tiks piešķirts vēl vieni gūtie vārti, ietekmējot galarezultātu un “vairāk/mazāk” likmes.

Kopsavilkums par hokeja likmju padomiem

Cilvēkiem, kuri pirmo reizi veic likmi uz hokeju, būtu jāseko līdzi hokeja likmju padomiem, kas piedāvāti šajā apskatā. Ir svarīgi saprast visus iespējamos hokeja likmju noteikumus, kas varētu būt, un pašu populārāko tirgu izmantošana varētu būt lielisks veids, kā iepazīties ar šo sporta veidu. Tāpat likmju veicējiem jāpiekopj labā likmju prakse, piemēram, ieviest stratēģiju, kurai ir viegli sekot, reizē arī nodrošinot to, ka cilvēks zina, kad apstāties un pārtraukt izdarīt likmes.

Ja sekosi līdzi visam iepriekšminētajam, būs iespējams izbaudīt un būsi informēts par lielisko likmju veikšanas pieredzi!


Biežāk uzdotie jautājumi (BUJ)

Kas ir hokeja likmes?

Likmju izdarīšana uz hokeju ir vienkāršs process, kas sevī ietver hokeja spēles vai turnīra prognozēšanu, spēlētājiem izvēloties totalizatora piedāvātos likmju tirgus. Lai izdarītu likmes, nepieciešams ielogoties savā profilā.

Vai “Betsafe” ir laba vieta, kur izdarīt hokeja likmes?

“Betsafe” ir labākā platforma tiem, kuri vēlas izbaudīt hokeja likmju pieredzi! Šis totalizators piedāvā saviem klientiem dažāda veidu likmju iespējas neskaitāmās sacensībās un līgās, reizē piedāvājot arī pašus labākos koeficientus.

Kādas ir dažas no populārākajām hokeja likmēm?

Starp visiem populārākajiem likmju veidiem, ko arī mēs iesakām izmantot, pašā augšgalā atrodas spēles uzvarētāja noteikšana (moneyline), “prop” likmes un “vairāk/mazāk” likmes. Šos likmju veidus ir visvienkāršāk saprast, taču arī handikapa likmes ir lielisks veids, kā iegūt vislabāko no hokeja likmēm.

Kas būtu jādara pirms hokeja likmju veikšanas?

Pati pirmā lieta būtu savas likmju stratēģijas izveidošana, kurai tu vienmēr varētu sekot un pie kuras pieturēties. Ja to izmantosi, tava kopējā pieredze būs tik pozitīva cik vien iespējama, vienlaikus pastāvot arī lielākai iespējai tikt pie labākiem kopējiem rezultātiem.

Kādi ir daži no hokeja likmju padomiem?

Viens no svarīgākajiem hokeja likmju padomiem ir iegūt pēc iespējas vairāk informāciju pirms likmes izdarīšanas, jo tas ļaus izdarīt uz informāciju balstītu lēmumu. Sportu ietekmē dažādi faktori, un izpētes procesā var atklāties dažādi trendi vai svarīga informācija, kam varētu būt ietekme uz spēles vai turnīra iznākuma. Tāpat svarīgi ir nepieņemt lēmumu, balstoties uz emocijām, jo tās var nebūt objektīvas. Neviens nevēlas iet pret savu komandu, taču ir gadījumi, kad tas ir labākais lēmums. Mūsu galvas varbūt to arī saka, tomēr sirds to varētu arī neļaut darīt mīlestības dēļ.

Vai ir hokeja likmju noteikumi, kas jāņem vērā?

Ir svarīgi saprast, ka ir hokeja likmju noteikumi, kas ietekmē dažādas likmes. Cilvēkiem jāsaprot, vai konkrētajā gadījumā kādam noteikumam ir jāseko pirms likmes izdarīšanas, jo šie noteikumi pavisam noteikti ietekmēs to, kāda likme tiks veikta.

Kuras ir labākās līgas un turnīri, uz kuriem veikt likmes?

NHL ir Ziemeļamerikas un visas planētas labākā hokeja līga, kurā piedalās 32 komandas, kuras cīnās par Stenlija kausu, kas tiek uzskatīta par pašu prestižāko sporta trofeju. Pasaules čempionāts ir lielisks turnīrs tiem, kuriem patīk izlašu sacensības, kā arī ziemas olimpiskās spēles.