Basketbola likmju gids iesācējiem un pieredzējušiem cilvēkiem

Basketbols ir viens no pasaulē populārākajiem sporta veidiem, un tas piesaista miljoniem cilvēku uzmanību, tāpēc pēdējo gadu laikā augusi arī popularitāte likmju izdarīšanā. Ikvienam interesentam ir iespējams izdarīt likmes uz dažādiem derīgu tirgiem, izvēloties neskaitāmus iznākumus un atsakoties no ierastajām prognozēm par spēles vai visa turnīra uzvarētāju.

Ņemot vērā spēles lielo popularitāti un pieaugošajām likmju izdarīšanas iespējām, nav nekas pārsteidzošs, ka pieaugums vērojams arī meklējumos pēc basketbola likmju padomiem. Mēs to saprotam vairāk nekā visi citi, jo mēs vienmēr cenšamies palīdzēt pēc iespējas vairāk. Šī iemesla dēļ mēs nākam palīgā ar detalizētu apskatu, kas sniegs plašāku informāciju par iespējām un potenciāli novedīs pie labākas likmju izdarīšanas pieredzes.

Šis gids apskatīs visus basketbola likmju izdarīšanas sīkumus, atbildot uz visiem jautājumiem.



Kā notiek basketbola likmju izdarīšana?

Dažādie scenāriji un iznākumi, kas var būt mača gaitā, ir daļa no iemesliem, kāpēc basketbols ir tik populārs. Dažas spēles ļoti palikušas atmiņā, un cilvēki tās nekad neaizmirsīs.

Šī iemesla dēļ šis sporta veids ir no populārākajiem pasaulē, un tāpēc arī basketbola likmju izdarīšana turpina kļūt aizvien populārāka padarīšana sporta entuziastu vidū. Protams, basketbola likmēs tiek izmantotas dažnedažādas opcijas, lielā daļā gadījumu cilvēkiem prognozējot to, kura komanda uzvarēs.

Cilvēkiem ir iespējams prognozēt konkrēta mača rezultātu, tomēr arī var veikt likmes uz to, kā komandām veiksies visas sezonas garumā. Šāda veida likmes tiek dēvētas par “outrights”, kuras cenšas paredzēt to, cik daudz spēļu komanda uzvarēs vai arī kādas sekmes būs atsevišķā sezonas posmā, piemēram, izslēgšanas turnīrā.

Šāda veida likmes kļuvušas par populārā, jo tās sniedz lielu prieku un vērtību, tomēr nepieciešams arī apzināties un saprast, ka tās ne vienmēr ir labākās dažādu iemeslu dēļ, piemēram, jāpaiet ilgam laika periodam, lai likme piepildītos, vai arī jānotiek dažādiem scenārijiem, lai tiktu pie laimesta.

Tev ir arī iespējams viena mača ietvaros veikt likmes par konkrētu spēlētāju. Piemēram, esi izlēmis izdarīt likmi uz spēlētāju, kurš konkrētā statistikas rādītājā sasniegs attiecīgo skaitu, pie laimesta tiekot brīdī, kad robeža tiek sasniegta. Labs atlēkušo bumbu izcīnītājs vienā mačā varētu tikt pie 15 bumbām vai arī viņam varētu būt labs mačs tamdēļ, ka pretinieku garais spēlētājs ir satraumējies. Daudzi cilvēki vēlas izmantot arī šādas opcijas, veicot likmes.

Turklāt iespējams apvienot vairāku spēlētāju statistikas rādītājus vienā likmē, ko parasti dēvē par kombinēto likmi.

Piemēram, ja spēlētājs A gūs vismaz 20 punktus, spēlētājs B atdos vismaz piecas rezultatīvas piespēles un spēlētājs C vismaz trīs reizes atņems bumbu, tavs kopējais laimests varētu būt ļoti liels. Var būt grūti izsekot visiem statistikas rādītājiem, tomēr, ņemot vērā nepieciešamo uzmanību, cilvēki uzskata šo par lielisku veidu, kā sekot līdzi mača gaitai. Mūsu basketbola padoms būtu saprast, vai šāda likme tev būtu vērtīga. Lai gan potenciālais laimests ir liels, parasti nepieciešamas zināšanas par to, kas varētu notikt laukumā.

Ja esi ieinteresēts ilgtermiņa prognozēs un veikt likmes par spēlētājiem, ir iespējams izdarīt likmi par spēlētāju individuālajiem sasniegumiem jeb sezonas balvām. Viena no pati svarīgākajām balvām, kas tiek pasniegta, ir sezonas vērtīgākais spēlētājs (MVP), populārākajā līgā pasaulē NBA tiek apgalvots arī labākais rezervists (6th man), debitants (ROY) un progresējušākais (MIP). Koeficienti par spēlētāju iespējām tikt pie kādas no balvām tiek izlikti jau pirms sezonas sākuma, tomēr tās gaitā koeficienti mainās, balstoties uz spēlētāju sniegumu.

Brīdī, kad esi atradis sev interesējošo tirgu un koeficientus, vienkārši izdari likmi, spiežot virsū uz tās, norādot naudas summu un apstiprinot to, spiežot uz pogas. Tas ir arī viss, ko nepieciešams zināt par pašu procesu.


Basketbola likmju padomi: uzvarošās stratēģijas

Tagad, kad saproti, kā likmju izdarīšana basketbolā strādā un kāda veida likmes ir pieejamas, turpinājumā sniegsim tev dažādus basketbola likmju padomus par iespējamajām uzvaru nesošajām stratēģijām.

Kādam no jums būs iepriekš izstrādāts likmju plāns, pie kā pieturaties jau no seniem laikiem. Dažiem tāds nemaz nav bijis plānos, kamēr citiem šī būs pavisam jauna pieredze. Daži padomi un triki var tikt pielāgoti, lai palīdzētu tikt pie iespējami labākās basketbola likmju izdarīšanas pieredzes!

Pirmkārt un galvenokārt, tev ir jāsaprot naudas plūsmas apjomi. Lai arī impulsīvi veiktas likmes, kas tajā brīdī liekas labs lēmums, var likties aizraujoši, nepieciešams apzināties tēriņu apmērus. Protams, ka bieži var ieraudzīt koeficientus, kas var ļaut tikt pie lieliem laimestiem, tomēr iespēja, ka likme būs sekmīga, ir ļoti minimāla.

Pieredzes bagāti spēlētāji cīņā ar lieliem koeficientiem iesaistās ar mazām likmēm, saprotot, ka iespēja lielajam laimestam ir maza, turklāt nauda kopumā tiek izlikta pa dažādām likmēm, kas ļauj diversificēt savu portfolio, un tas ir labāk nekā visu likt uz vienu likmi, kas teorijā var dot lielu laimestu.

Vēl viena laba stratēģija ir veikt likmes uz basketbola komandām un spēlētājiem, par kuriem pieejami vēstures dati, neskatoties uz to, vai vēsture bijusi pozitīva vai negatīva. Piemēram, ja spēlētājam grūtības sagādā soda metienu realizācija visas karjeras garumā, ir ļoti maza iespēja, ka turpmāko gada laikā viņa sekmes no soda metienu līnijas uzlabosies. Šajā gadījumā likmju veicējs par būt salīdzinoši drošs, ka šis trends turpināsies.

Vēl viens veids, kā apskatīt datus, ir balstīties uz galveno treneri. Daži treneri savas komandas sagatavo tā, ka tās spēlēs ļoti labi arī, ja sastāva talants nav tas augstākais, tādējādi komandas sasniedz tādus rezultātus, ko neviens iepriekš nebija prognozējis. Likt savu cerību, ka šādi sasniegumi trenerim turpināsies arī citās sezonās, nav slikta ideja.

Ja tu esi vēl kādas likmes meklējumos, vari apskatīt piedāvājumu par to, ko komandas iespēs kopā. Piemēri šajā likmju veidā būtu vidēji gūtie un ielaistie punkti spēlē, pretinieku realizēto metienu procents no spēles vai punkti ātrajos uzbrukumos. Šādu statistikas rādītāju analīze palīdzēs saprast, kā komandām patīk spēlēt un vai tās spēs ieviest šo stilu pret citām komandām.

Pieņemsim, ka komanda A līgā gūst visvairāk punktus vidēji mačā, kamēr komanda B ļauj pretiniekiem mest ar labāko procentu no spēles. Uzreiz kļūst skaidrs, ka komandai A varētu būt krietni vienkārši gūt punktus nekā tas būtu gadījumos pret jebkuru citu komandu, tādējādi paverot plašas iespējas par iespējamo likmju stratēģiju. Tā kā komanda A varētu gūt ļoti daudz punktus, nebūtu slikti veikt likmi uz to, ka komanda gūs vairāk punktus nekā tiek prognozēts, kā arī konkrēts spēlētājs varētu būt lielisks uzbrukumā.



Ierastākās kļūdas basketbola likmju izdarīšanā

Ir arī dažāda veida slazdi, no kuriem vajadzētu izvairīties, lai dotos pozitīvā virzienā. Šis nav izņēmums arī basketbola likmju izdarīšanā, jo arī te ir slazdi, kas var ietekmēt tavu sniegumu.

Viena no galvenajām lietām, kam visu laiku vajadzētu pievērst uzmanību, ir saprast, kā attiecīgās komandas zvaigznes jūtas līgā. Savas dzīves laikā noteikti esi dzirdējis par desmitiem slavenu basketbolistu, sekojot līdzi sportam vai popkultūrai. Daudziem no šiem atlētiem ir lieliski CV, iemantojot citu sportistu un fanu cieņu.

Tomēr tas, kas notika pirms pieciem gadiem, nenozīmē, ka tas pats būs arī tagad. Lai arī spēlētājs vēl pavisam nesen bija liels spēks un pretinieki nespēja viņu apturēt, tagad viņš šajā līmenī var arī vairs nespēlēt, un iemesli tam var būt dažādi. Piemēram, tagad spēlētāja karjera tuvojas beigām vai arī šo gadu laikā bijuši vairāki savainojumi, kas lieguši pilnvērtīgi atgriezties un būt iespējami labākajā fiziskajā  formā.

Iepriekšējo rindkopu var uzskatīt par pretrunīgu, ņemot vērā, ka “uzvarošajās stratēģijās” ieteicām apsvērt izdarīt likmes par konkrētu treneru vadītājām komandām, tomēr starpība ir tāda, ka treneri bieži vien visas karjeras laikā lieliski motivē savus padotos un nezaudē degsmi, ļaujot spēlētājiem uzrādīt labus rezultātus. No otras puses, spēlētājs var pazaudēt prasmes, kas padarīja viņu īpašu, tāpēc ir svarīgi saprast, kurš tuvojas karjeras norietam.

Vēl viena no biežāk pieļautajām kļūdām ir izdarīt likmi, kas nav saistīta ar iemesliem par notiekošo laukumā. Dažādi emocionālie faktori var traucēt būt objektīvam, piemēram, ir viegli kļūt par savas dzimtās pilsētas komandas fanu, ņemot vērā, ka draugi, ģimene un kolēģi tavā klātbūtnē visu laiku runā par šo komandu.

Kā citus emocionālos faktorus var minēt komandas krāsas, talismanu vai vispārējo popularitāti sabiedrībā. Visas šīs komponentes var tev palīdzēt kļūt par basketbola fanu, tomēr tām nav nekādu saistību ar veiksmīgiem rezultātiem likmju izdarīšanā, tāpēc šos faktorus nevajag ņemt vērā, izdarot likmes.


Vai basketbola līgai ir nozīme?

Nav nozīmes tam, par kuru basketbola līgu vēlies izdarīt prognozi. Vai tā būtu pasaulē labākā līga, reģionālā līga vai universitāšu duelis, mūsu piedāvājumā būs dažāda veida likmes par praktiski visām iespējamajām līgā. Lai arī kāda no līgām var būt labāka pēc to komandu stipruma vai kopējās intrigas, tas nenozīmē to pašu arī likmju izdarīšanas jautājumā.

Svarīgas gan ir tavas zināšanas par konkrēto līgu. Jābūt labai saprašanai par līgas spēlētājiem, komandām un trendiem pirms tiek izdarītas likmes. Šo, protams, var attiecināt uz visām dzīves jomām, jo tu vēlies saprast, kur iesaisties, pirms nav par vēlu.

Interesēšanās par spēlētājiem un līgām, kuras tu nepārzini, ir labs veids sava basketbola redzeslauka paplašināšanai, tomēr basketbola likmju ziņā ir jābūt pārliecinātam, ka esi ieguldījis laiku, lai izdarītu likmi. Labā ziņa par šo gadsimtu ir tāda, ka informācija praktiski par visu ir pieejama internetā, tāpēc ātri vien var atrast visu informāciju un rādītājus, kas palīdzēs pieņemt lēmumu par likmju izdarīšanu.


Biežāk uzdotie jautājumi

Kā veikt likmi uz basketbolu?

Basketbola likmju izdarīšana ir ļoti vienkārša – izvēlies likmi vai koeficientu, spied virsū, atzīmē likmes apjomu naudas vērtībā un apstiprini. Tas arī ir viss!

Kā izdarīt basketbola likmes online?

Ja vēlies tikt iesaistīts basketbola likmju izdarīšanas procesos pēc tam, kad esi izlasījis šo pamācību, tev ir tikai jāizveido konts “Betsafe” platformā. Pievieno maksāšanas metodi, ieskaiti kontā kontu un atkārto soļus, kas minēti pie pirmā jautājuma.

Kāda nozīme ir koeficientiem?

Tāpat kā citos sporta veidos, koeficienti apzīmē kāda notikuma iestāšanās iespējamību. Koeficienti parasti tiek apzīmēti decimāldaļās – jo mazāks koeficients, jo lielāks favorīts, tādējādi esot krietni lielākai iespējai, ka konkrētā likme būs sekmīga. Koeficienti arī var tikt mainīti uz decimālo formātu jeb “Amerikāņu formātu”, kad koeficientus apzīmē ar +/-.

Kas ir 3-virzienu likmes basketbolā?

Trīs virzienu basketbola likmes apzīmē lielāko daļu no iespējamajiem iznākumiem jebkurā sportā. Tā ir populāra likmju iespēja tādos sporta veidos kā futbols un hokejs, kur tiek ietverta iespēja, ka pamatlaiks nebeigsies tikai ar kādas komandu uzvaru, bet arī neizšķirtu. Basketbolā ir ļoti limitētas iespējas, ka spēle var beigties. Nav neizšķirtu, jo spēle turpināsies pagarinājumā, lai noskaidrotu uzvarētāju, tāpēc trīs virziena likmes basketbolā nav tik populāras.

Kas ir dubultā rezultāta likmes basketbolā?

Labā ziņa par basketbolu ir tāda, ka tiek piedāvāti dažādi likmju varianti, ja tev nepatīk standarta basketbola likmes. Dubultais rezultāts nozīmē to, ka diviem atsevišķiem notikumiem ir jāpiepildās, lai likme būtu uzvarēta. Tā vietā, lai prognozētu, ka komanda izcīnīs vienkārši uzvaru mačā, tu vari prognozēt, ka komanda vienas spēles laikā izdarīs divas lietas.

Piemēram, komanda A ir favorīte pret komandu B un tiek prognozēts, ka tā uzvarēs ar vismaz astoņiem punktiem. Iespējams, ka tu neesi pārliecināts par šī scenārija piepildīšanos, tāpēc meklēsi citas iespējams. Var būt, ka būsi drošs, ka komanda A gūs vismaz 106 punktus un kopumā būs rezultatīvāka nekā komanda B otrajā puslaikā. Ja abi notikumi piepildīsies, likme būs sekmīga, neskatoties uz mača iznākumu.

Kas ir naudas līnijas (moneyline) likmes basketbolā?

Par šāda veida totalizatora likmēm stāstījām iepriekš. Šajā likmju veidā ir svarīgs tikai mača rezultāts, nevis rezultāta starpība. Viena komanda var tikt uzskatīta par favorīti, lai arī koeficienti var norādīt uz ļoti sīvu spēli vai tieši otrādi, tādējādi norādot, ka mūs varētu sagaidīt vienas komandas ļoti pārliecinoša uzvara.

Vai basketbola likmēs tiek iekļauts pagarinājums?

Šis ir lielisks jautājums un ne vienmēr par to tiek domāts, veicot likmi. Basketbola likmes iekļauj pagarinājumu, kas var būt svarīgs pavērsiena punkts. Ja nepieciešams papildu laiks, lai noskaidrotu uzvarētāju, tas var gan palīdzēt, gan tieši otrādi, ņemot vērā to, kāda veida likme tika izdarīta.

Piemēram, cilvēks izdarījis likmi par to, ka komanda vai spēlētājs sasniegs konkrētu punktu skaitu. Šajā gadījumā tas noteikti nāks par labu, ja mačā būs vēl papildu laiks, lai varētu sasniegt konkrēto slieksni. Gadījumā, ja likme veikta par to, ka netiks sasniegts konkrēts punktu skaits, spriedze tikai augs, ja būs pagarinājums.

Labā ziņa gan ir tāda, ka vairums spēļu noslēdzas pēc 40 minūtēm, tāpēc parasti savā likmju stratēģijā nevajag iekļaut pagarinājumu.