Vācijas Bundeslīgas likmju padomi

Foto: TT

Vācijas futbola Bundeslīgas 2023. – 2024. gada sezona sākās 18. augustā un noslēgsies 18. maijā. Valsts spēcīgākajā nacionālajā futbola čempionātā piedalās 18 komandas, taču katrai no tām šosezon ir citādākas ambīcijas.

Bundeslīga ir viena no populārākajām futbola līgām pasaulē. Tā piesaista fanus no visas Eiropas un ne tikai ar saviem kvalitatīvajiem spēlētājiem, lieliskajiem faniem un piepildītajiem stadioniem.

Pastāv vairākas iespējas, kā veikt futbola likmes uz Bundeslīgas 2023. – 2024. gada sezonu. Šajā rakstā apskatīsim dažus no likmju tirgiem, sniegsim arī Bundeslīgas derību likmju padomus un ielūkosimies dažās no komandām, kas piedalās Vācijas spēcīgākajā futbola čempionātā.



Bundeslīgas komandu likmju tirgi

Spēļu tirgi

Bundeslīgā katra no komandām aizvadīs spēles gan mājās, gan izbraukumā pret pārējām komandām, līdz ar to 2023. – 2024. gada sezonā kopā būs 306 mači. Tas nozīmē, ka būs pietiekami daudz iespēju veikt likmes uz Bundeslīgas mačiem deviņu mēnešu garumā.

Pats ierastākais likmju veids, protams, ir uz spēles uzvarētāju. Šo likmi arī ir visvienkāršāk saprast: likmju veicējam vienkārši jāizvēlas komanda, kura uzvarēs, mājinieki vai viesi, vai arī mačs noslēgsies neizšķirti. Bieži vien gan ir pieejamas labākas opcijas. Alternatīvas iekļauj spēles uzvarētājs un abas komandas gūs vārtus, spēles rezultātus un vairāk/mazāk gūtie vārti un handikapa likmes.

Pirmie divi ir piemēri kombinētajām likmēm, kad divi iznākumi tiek iekļauti vienā likmē. Handikapa likmes ir lieliska izvēle, kad mačā ir izteikta favorīte, kurai tiek prognozēta uzvara. Piemēram, ja Minhenes “Bayern” spēlē pret “Darmstadt” savā laukumā, iespējamie koeficienti uz čempionu uzvaru būtu mazi, tādējādi vajadzētu likt lielu naudas summu, lai iegūtu pat mazu laimestu. Ja Minhene savā laukumā buksē un ilgi nespēj gūt vārtus, tad koeficients uz “Bayern” panākumu palielināsies, tāpēc ir vērts apskatīt arī live futbola likmes.

Handikapa likmes dod virtuālu pārsvaru komandai, kas nav favorīte. Handikaps -2 piešķirtu “Darmstadt” divu vārtu pārsvaru. Veikt likmi uz “Bayern” uzvaru šādā likmju veidā nozīmē to, ka komandai jāuzvar ar vismaz trīs vārtu pārsvaru. Šis varētu būt viens no svarīgākajiem Bundeslīgas derību padomiem – izmantot handikapa likmes!

Dubultā iespēja ir likme, kas tev ļauj izvēlēties divus dažādus iznākumus, piemēram, neizšķirtu un izbraukuma komandas uzvaru. Šāda izvēle būtu laba gadījumos, kad tici, ka nefavorīte izrādīs labu pretestību, taču varbūt nebūs spējīga izcīnīt visus trīs punktus.

Pieejams arī puslaiks / pilns laiks likmju veids. Ja uzskati, ka Dortmundes “Borussia” pieveiks “Augsburg”, taču domā, ka komandai varētu būt nepieciešams laiks ieskrieties, tu vari izvēlēties, ka pēc pirmā puslaika būs neizšķirts, taču Dortmunde uzvarēs pēc 90 minūtēm.

Tu vari arī pievērsties tikai vienai konkrētai komandai. Piemērs šādai likmei būtu komanda A gūst vārtus abos puslaikos, komanda B uzvar abus puslaikus un komanda A pirmā gūs vārtus. Pieejami ir arī mazliet citādāki likmju veidi, piemēram, kopējais stūra sitienu skaits un kopā parādītās kartītes. Derbijā starp Menhengladbahas “Borussia” un “Koln” būtu vērts apsvērt tieši kartīšu likmes.


Iznākuma tirgi

Vēl viena no likmju iespējām ir pievērsties iznākuma tirgiem, kuros likmju veicēji prognozē notikumu visas sezonas garumā. Populārākā izvēle ir prognozēt Bundeslīgas uzvarētāju, komandas, kas finišēs pirmajā četriniekā vai zaudēs vietu Bundeslīgā.

Minhenes “Bayern” uzvarējusi Bundeslīgā visas pēdējās desmit sezonas, un komanda ir liela favorīte, lai to izdarītu atkal. Tomasa Tuhela vadītā komanda ir ar atrāvienu spēcīgākā komanda, turklāt to vēl labāku padarīja Harija Keina piesaiste sezonas ievadā.

Likmju veicēji varētu labāk izvēlēties likmi uzvarētājs bez “Bayern”, kurā iespējams prognozēt komandu, kas turnīra tabulā atradīsies visaugstāk, neņemot vērā Minhenes vienību. Dortmundes “Borussia” varētu izrādīt visnopietnāko pretestību, taču nevar neņemt vērā arī “RB Leipzig”, lai gan vasarā tā pazaudēja vairākus svarīgus spēlētājus.

Augustā “Leipzig” apspēlēja “Bayern” 3:0 Vācijas Superkausā. Tas būtu pārāk riskanti prognozēt, ka Marko Rosa vīri apsteigs Tuhela komandu arī 34 kārtu garā sezonā, taču Leipciga apliecināja, ka vienā spēlē var cīkstēties ar “Bayern”.

Cīņa par vietu labāko četriniekā būs ļoti interesanta, un likmju veicēji koncentrēsies uz izšķirošo UEFA Čempionu līgas vietu. Koeficienti uz “Bayern”, Dortmundes un “Leipzig” spēlēšanu Čempionu līgā nav ļoti pievilcīgas, taču ceturtā vieta ir brīva.

Berlīnes “Union” to izcīnīja pagājušajā sezonā, taču jautājums ir par to, vai komanda atkal spēs uzkāpt tik augstu. “Freiburg” 2022. – 2023. gada sezonā arī pārspēja daudzu prognozes, savukārt Leverkūzenes “Bayer” izcili progresēja Šavi Alonso vadībā. Ja gribi izvēlēties kādu autsaideru, ir vērts apsvērt Menhengladbahas “Borussia” vai “Wolfsburg”.

Runājot par izkrišanu, labākās komandas Bundeslīgas izkrišanas likmei būtu tās, kas pavasarī bija labākās 2. Bundeslīgā – “Darmstadt” un “Heidenheim”. Pēdējās komandas stāsts par iekļūšanu Bundeslīgā ir neticams, tomēr tā šajā līgā varētu buksēt, īpaši jau pret pašām spēcīgākajām.

“Stuttgart”, “Augsburg”, “Bochum” un “Hoffenheim” arī ir starp pretendentēm uz izkrišanu. Pirms likmes izdarīšanas noteikti ir jāapskata koeficienti un jāsaprot, vai tava izvēle piedāvā pietiekami labu vērtību.

Iznākuma likmes ir ļoti populāras tieši pirms sezonas sākuma, taču neaizmirsti regulāri pārbaudīt, kā koeficienti mainās sezonas gaitā.


Bundeslīgas spēlētāju likmes

Spēles tirgi

Futbols ir komandas sporta veids, tāpēc nav pārsteigums, ka tieši komandu likmju tirgi dominē Bundeslīgas likmēs. Tajā pašā laikā pieejamas arī vairākas opcijas izdarīt likmes uz konkrētiem spēlētājiem gan konkrētā mačā, gan sezonas kontekstā.

Labākie likmju piemēri konkrētā spēlē ir vārtu guvējs jebkurā laikā, pirmo vārtu guvējs un pēdējo vārtu guvējs. Šajā gadījumā iespējams prognozēt konkrēta spēlētāja iespēju gūt vārtus, vai tas būtu kā pirmajam vai pēdējām mačā, vai arī visas spēles garumā. Jāņem vērā, ka prognozes par spēlētāju sniegumu iespējams izdarīt arī Bundeslīgas live likmēs, tāpēc var novērtēt konkrētā futbolista sniegumu laukumā pirms tiek veikta likme.

Būtiska Bundeslīgas likmju stratēģija ir pašam veikt izpēti šajā jautājumā. Ja izrādās, ka Dani Olmo guvis vārtus “RB Leipzig” labā pēdējās četrās spēlēs pret Frankfurtes “Eintracht”, būtu vērts izdarīt likmi. Jāsaprot arī komandu taktikas. Ja esi sapratis, ka “Mainz” aizsargi ir lēni un netiek pretiniekiem līdzi, būtu vērts apsvērt veikt likmi uz to, ka “Eintracht” futbolists Randals Kolo Muani gūs vārtus.

Spēlētāju prognozēs pieejamas arī citādāka veida likmes: futbolists saņems dzelteno kartīti vai tiks noraidīts. Jāņem gan vērā, ka šīs likmes ne vienmēr ir pieejamas.


Iznākuma likmes

Runājot par spēlētāju iznākuma likmēm Vācijas Bundeslīgā, pati zināmākā izvēle ir par labāko vārtu guvēju. Kā jau nosaukums pasaka priekšā, šajā likmē cilvēki prognozē, kurš no spēlētājiem gūs visvairāk vārtu Vācijas labākajā futbola līgā.

Harijs Keins pēc nokļūšanas “Bayern” kļuva par galveno favorītu. Keins jau Anglijas Premjerlīgā izcēlās ar daudz gūtajiem vārtiem, un viņa pārcelšanās uz Minheni padara komandu tikai un vienīgi labāku. Bavārijas komandai pietrūka augstas klases uzbrucējs, taču tagad viņiem ir cienīgs Roberta Levandovska aizstājējs.

Nav akmenī iekalts, ka tieši Keins būs labākais. Nevar izslēgt, ka kādā brīdī anglis vienkārši vairs nespēs gūt vārtus, turklāt vienmēr pastāv arī traumu risks. Šī iemesla dēļ ir vērts apsvērt “Eintracht” spēlētāju Randalu Kolo Muani, Dortmundes “Borussia” pārstāvi Sebastienu Halleru vai Niklasu Fillkrūgu no Brēmenes “Werder”.

Keins nav arī vienīgais “Bayern” vārtu guvējs. Seržs Gnabrī šosezon arī varētu izcelties ar pietiekami daudz gūtajiem vārtiem, kamēr Lerojs Sanē un Džamals Muisala arī lūkosies vārtu virzienā. Runājot godīgi, visi iepriekš minētie futbolisti noteikti netiks līdzi Keina ātrumiem tieši vārtu gūšanas jautājumā.

Vācijas Bundeslīgas totalizators piedāvā plašas iespējas jebkuram futbola fanam, tāpēc dodies uz “Betsafe” mājaslapu un izdari savas prognozes!