F1 likmju padomi: kā veikt likmes uz Formula 1

Viena no lietām, ko vēlas izdarīt visi entuziasti, ir izdarīt perfekto “Formula 1” likmi, un tas ir ļoti iespējams. Lai arī šis sports var būt neprognozējams, ir vairāki F1 likmju padomi, kam var sekot līdzi un kas var palīdzēt tikt pie perfektās likmes, sniedzot tikpat lielu gandarījumu, kā šķērsot pirmajam finiša karogu un apbalvošanā stāvēt uz augstākā pakāpiena.

Motosports patiesi ir īsts globālā sporta fenomens un piesaista miljoniem fanu no visas pasaules. Daudzi regulāri vēro sacensības, kas norisinās dažādās trasēs, meklējot arī labākos momentus, kas var iekļaut ne tikai to, kurš pirmais šķērso finiša līniju.

“Formula 1” sevi nostādījusi kā motosporta galveno notikumu pasaulē. Pēc 2022. gada sezonas publicētie skaitļi atklāja, ka katru no “Grand Prix” posmiem vēroja vidēji 70 miljoni cilvēku, savukārt, saskaitot kopā TV ciparus par visu sezonu, varēja secināt, ka kopējā auditorija sasniedza 1,54 miljardus. Pagājušā gada sezonā kopumā bija 22 posmi, kas sevī ietvēra dažādas pasaules vietas, turklāt sacensību organizatori pie šī neapstājas, jo pievienoti jauni posmi, ņemot vērā panākumus un lielo pieprasījumu pēc šīs sporta veida.

Savulaik bija tādi slaveni dueļi kā Alans Prosts pret Airtonu Sennu, tam sekoja Mihaels Šūmahers pret Miku Hakinenu, bet par mūsdienu dueli var uzskatīt Luisu Hamiltonu pret Maksu Verstpanu. Šis viss veicinājis lielu ieinteresētību no faniem, turklāt viņi kļūst par aizvien lielāku daļu no sacensībām.

Šis raksts sīki aprakstīs, kā veikt likmes uz F1 sacensībām, apskatīs dažādas likmju stratēģijas, kas var tikt izmantotas lielākajos “Grand Prix” posmus, kā arī kopumā piedāvās dažādus F1 likmju padomus.



Kā veikt likmes uz F1

Likmju izdarīšana uz motosportiem var būt viens no labākajiem veidiem, kā izbaudīt un pieredzēt labāko pasaules braucēju došanos trasē, dažādu līkumu izņemšanu, kāju likšanu uz gāzes pedāļa, kad priekšā ir gara taisne. Tajā pašā laikā, lai arī sacensības var būt ļoti aizraujošas, likmju veicējiem ir svarīgi zināt pēc iespējas vairāk pirms likmju veikšanas.

“Betsafe” piedāvā vienu no labākajām motosporta likmju pieredzēm globāli, piedāvājot likmju veicējiem plašu klāstu ar likmēm, ko fani var izmantot pirms sacensībām, kā arī treniņu laikā, kas noved pie galvenā starta. Mēs visu esam izdarījuši tā, ka veikt likmi ir pavisam vienkārši. Seko šiem vienkāršajiem soļiem, kas aprakstīti zemāk, un tev būs iespēja piedalīties:

  • Izveido jaunu kontu un seko instrukcijām vai ieej iekšā savā kontā šeit, ja tev jau tāds ir;
  • Kreisajā pusē starp visiem sporta veidiem atrodi “Formula 1” un klikšķini virsū;
  • Aplūko pieejamos koeficientus un likmes;
  • Izdari savu izvēli, pievieno savai likmju kartītei, pievieno likmes apjomu un izdari likmi!

Motosports piedāvā dažāda veida likmes, uz ko cilvēki var veikt likmes. Daudzi no likmju tirgiem ir pieejami pirms sacensību sākuma, tomēr ir arī likmes, ko var veikt sacensību gaitā jeb “live” režīmā. Turpmāk minētie tirgi ir vieni no labākajiem, kas pieejami “Betsafe”:

  • Konkrēto sacensību likmes: visi koeficienti un likmes ir par konkrēto “Grand Prix” posmu, kas sevī ietver sacensību uzvarētāju (gan atsevišķā ieskaitē, gan komandas), finišēšanu pirmajā trijniekā, ātrāko komandu pitstopā, kurš braucējs pirmais dosies pitstopā, kurš uzstādīs ātrāko apļa laiku un daudzas citas, ka plašāk pazīstamas kā “prop bets”. Parasti šāda veida likmes pieejamas pirms sacensībām un tās laikā.
  • Sezonas likmes: šajā tirgū pieejamās likmes ir vairāk tendētas uz to, kā noslēgsies visa sezona. Šeit pieejamas tādas likmes kā sezonas uzvarētājs (gan individuāli, gan komandas ieskaitē), spēlētājs uzvarēs X+ sacensībās, vai sportists izcīnīs vismaz vienu uzvaru un vēl cita veida likmes.

Likmju padomi var būt dažādās formās un izpausmēs. Atrast labāko likmi var būt sarežģīti, tāpēc mēs esam izveidojuši šo pamācību. Viens no svarīgākajiem F1 likmju padomiem ir tāds, ka katrs “Grand Prix” ir jāatdala no iepriekšējā, jo tas, kas notika iepriekšējā, var un nevar notikt nākamajā.


Likmju stratēģiju atšķirības dažādos “Grand Prix”

Jebkuram likmju veicējam ir obligāti jāveic izpēte pirms tiek izdarītas prognozes. Ir būtiski atcerēties, ka ir dažādu veidu stratēģijas, kuras ir jāņem vērā, jo katrs “Grand Prix” posms ir krietni citādāks.

Tikai tāpēc, ka viens braucējs ir bijis lielisks visas sezonas garumā, automātiski nenozīmē, ka viņi nākamajās sacensībās arī finišēs pirmie. Vienmēr jāņem vērā dažādi faktori, jo iznākumu var ietekmēt arī dažādi ārējie apstākļi. Piemēram, ņemot vērā kalendāru, sacensības var norisināties arī aukstos laikapstākļos vienā nedēļā, bet pēc septiņām dienām viss var būt diametrāli pretēji. Šim var būt ļoti liela ietekme uz to, kā brauks sacensību dalībnieki, kā arī trases forma. Šaurākas trases vieniem var patikt labāk nekā pretiniekiem, kamēr citiem labāk izdodas izņemt līkumus un izmantot to kā savu priekšrocību.

Lai arī šo var attiecināt uz katru “Grand Prix”, ir atsevišķi posmi, kuros vairāk jāizceļ dažādas likmju veikšanas stratēģijas. Apskatīsim dažus no šiem posmiem.

Bahreinas GP likmju padomi

Cilvēkiem, kas meklē Bahreinas F1 “Grand Prix” likmju ieteikumus, obligāti nepieciešams saprast trasi, jo tas var spēlēt būtisku lomu izvēlētajā stratēģijā. Var būt lietderīgi veikt likmi uz ātrāko formulu, jo trasē ir vairāki taisni posmi, kuros braucēji var uzņemt lielu ātrumu, pakāpties uz augstāku pozīciju vai palielināt pārsvaru. Vēsturiski ātrākā mašīna biežāk uzvarējusi sacensībās nekā nav, “Mercedes”, “Ferrari” un “Red Bull” esot pārākām konkrētajā sezonā.

Austrālijas GP likmju padomi

Parasti Austrālijā norisinās sezonas pirmais posms, lai arī vēsturiski bijuši gadījumi, kad tā tas nav. Jebkurā gadījumā, tā kā šī ir viena no pirmajām sacensībām sezonā, daudzi lūkosies pēc labākajiem Austrālijas F1 “Grand Prix” likmju padomiem, vēloties uzsākt sezonu labā formā. Viens no padomiem ir apskatīt vēsturiskos datus, jo trendi un iestrādnes ir redzamas, kas palīdzēs novest pie secinājuma par sacensību iznākumu.

Maiami GP likmju padomi

ASV norisinās trīs posmi, un Maiami ir viens no tiem, kas turklāt piedāvā ielu sacensību veida izrādi. Viens no Maiami F1 posma likmju padomiem ir skatīties uz dažādām vietām. Tāpat kā Monako, Maiami nav daudz iespēju apdzīt, taču ir jāuzmana 1., 11. un 17. pagrieziens, jo tie var būt ļoti svarīgi tiem, kas veic likmi par finiša vietām. Ņemot vērā, ka šis ir viens no jaunākajiem posmiem, vēsturiskie dati nevarēs palīdzēt likmju veikšanā.

Monako GP likmju padomi

Monako posms ir viens no populārākajiem un piesaista ļoti plašu auditoriju, jo piedāvā iespaidīgus skatus. Sacensības pa pilsētas ielām un šaurie ceļi jāņem vērā, kad tiek domāts par to, kādu likmju stratēģiju piekopt. Galvenais F1 Monako “Grand Prix” padoms būtu izmantot “prop bets” nekā prognozēt sacensību uzvarētāju, jo apdzīšanas iespējas ir ļoti ierobežotas un praktiski iespējams tikai tad, kad braucējs dodas pitstopā.

Kanādas GP likmju padomi

Kanādas “Grand Prix” ir viens no kalendāra pamatakmeņiem, jo norisinās jau vairākas desmitgades. Viens no galvenajiem Kanādas posma likmju padomiem ir apsvērt, vai braucēji būs agresīvi un centīsies apdzīt pārējos konkurentus, kā tas ir arī Azerbaidžānas “Grand Prix” posmā Baku. Ir vairākas ātras taisnes, kas piedāvā labas iespējas apdzīt, tomēr ir arī vairāki līkumi, kurus ir grūti izbraukt, ieskaitot 14. līkumu, kas tiek dēvēts par “Wall of Champions”.

Austrijas GP likmju padomi

Eiropā notiekošais Austrijas “Grand Prix” posms ir viens no tiem, kas līdz galam pārbauda katru braucēju. Viena stratēģija, ko piekopt šajā posmā, ir izdarīt likmi uz konkrētu braucēju, ka viņš uzstādīs ātrāko apļa laiku, jo šajā trasē ir trīs gari posmi, turklāt veikt likmi, kurš pirmais dosies pitstopā, arī varētu būt vērtīgi, jo šī ir viena no īsākajām trasēm visā sezonā.

Lielbritānijas GP likmju padomi

Šo posmu var uzskatīt par vienu no sezonas gaidītākajiem, jo simtiem fanu skaita dienas līdz šīm sacensībām. Silverstona ir viena no sporta ikoniskākajām trasēm, un šeit norisinājušās vairākas lieliskas sacensības. Likmju veicēji turpina pieprasīt F1 Silverstonas likmju padomus, taču viņiem nepieciešama stratēģija, lai izdarītu savu prognozi. Viena no tām ir skatīties, kura līdz šīm sacensībām bijusi ātrāk formula sezonas garumā. Trase veicina ātrumu, turklāt arī līkumi ir tādi, ko labākie braucēji var izņemt ar lielu ātrumu.

Monzas GP likmju padomi

Itālijā notiekošais posms ir viens no ātrākajiem visā sezonā – tiek apgalvots, ka 80% no visa apļa tiek braukti ar pilnu gāzes pedāli. Ņemot vērā šo faktu, viens no galvenajiem F1 Monzas likmju padomiem ir mēģināt veikt likmi par to, kurš no braucējiem uzstādīs ātrāko apļa laiku, braucot pa vēsturisko Itālijas trasi. Citas likmju stratēģijas varētu iekļaut to, cik braucēji vismaz vienu apli atradīsies vadībā, ņemot vērā šīs trases ātrumu.

Singapūras GP likmju padomi

Meklējot F1 Singapūras “Grand Prix” likmju padomus, ir svarīgi apsvērt katru braucēju un viņa iespējas, jo šī trase ir viena no prasīgākajām tieši tehniskajā ziņā. Trase ir izveidota uz ielas apkārt pilsētai un var iekļaut arī dažādus izciļņus. Kopumā trasē ir 23 līkumi, kas arī jāņem vērā, izdarot likmi. Viena likmju stratēģija, ko varētu iekļaut, ir apskatīt iepriekšējo ielu posmu uzvarētājus, jo tas varētu norādīt uz viņu pārsvaru, kā arī spējām pierādīt, ka viņi māk paveikt darbu un uzvarēt.

Lasvegasas GP likmju padomi

2023. gadā debiju piedzīvos Lasvegasas “Grand Prix”, kļūstot par jaunāko posmu sacensību kartē, reizē veicinot arī ļoti lielu intrigu. Sacensības risināsies vienā no svarīgākajiem pilsētas ielām “Strip”, taču, līdzīgi kā Maiami, tiks braukts arī pa citām ielām. Ņemot vērā 17 līkumus, liela daļa sacensības būs līdzvērtīgas, radot braucējiem vairākas iespējas censties apdzīt pretiniekus un pakāpties augstāk.



Biežāk uzdotie jautājumi

Kas ir likmju izdarīšana uz F1?

Tas tiek attiecināts uz vienu no populārākajām motosporta sacensībām: “Formula 1”.

Kā es varu izdarīt likmes uz “Formula 1” sacensībām?

Likt likmes uz sportu ir vienkārši – izmanto “Betsafe” piedāvātos koeficientus, kad norisinās “Grand Prix” posms, taču vispirms jāiepazīstas ar likmju padomiem, ko esam snieguši iepriekš.

Kādi ir daži F1 likmju padomi?

Viens no svarīgākajiem F1 likmju padomiem ir apsvērt pilnībā visu. Neviena sacīkste nelīdzināsies iepriekšējai, un dažādi ārējie apstākļi var spēlēt būtisku lomu “Grand Prix” iznākumā.

Kāda ir labākā stratēģija “Formula 1” likmju veikšanā?

Labākā stratēģija būs atkarīga no sacensībām, tomēr vienmēr tā iekļaus lielu izpētes procesu. Vēsturiskie trendi un modeļi, kā arī trases forma var palīdzēt tikt pie labākās stratēģijas.